Uniunea Europeană va schimba măsurile de călătorie începând cu 1 februarie.
Până acum, turiştii erau clasificaţi în funcţie de culoarea ţării din care veneau – verde, galben sau roşu – în funcţie de care li se aplicau tot felul de restricţii.
De la începutul lunii viitoare, principalul identificator al călătorului este certificatul digital. Cei care nu au acest certificat vor trebui să prezinte un test negativ făcut cu maximum 24 de ore înainte de intrarea într-o ţară străină.
Bani de la Uniunea Europeană pentru români. Comisia Europeană a aprobat programul de lucru pe anul în curs, document ce va fi urmat de lansarea înscrierilor de proiecte.
„Europa creativă” are în vedere sporirea sprijinul acordat partenerilor din sectoarele creative și culturale, ținând seama în mod corespunzător de dificultățile create de criza provocată de pandemia de COVID-19 și de concurența tot mai intensă de pe plan mondial. Se vor da bani pentru dezvoltarea unor jocuri video și a unor experiențe inovatoare legate de realitatea virtuală. O acțiune nouă, „MEDIA 360 de grade”, va viza principalele foruri din industrie, implicând întreprinderi din lanțul valoric audiovizual. Pentru o și mai mare stimulare a inovării, va fi lansat portalul Media Market, pentru întreprinderile nou-înființate promițătoare. Colaborarea dintre festivalurile de film va fi consolidată prin intermediul rețelelor, spune startupcafe.ro.
Uniunea Europeană, măsuri drastice pentru gestionarea crizei economice. Ce s-a întâmplat în Spania
Bugetul total disponibil pentru programul „Europa creativă” aferent perioadei 2021-2027 se ridică la aproximativ 2,4 miliarde de euro, o creștere de 63 % față de perioada 2014-2020. Bugetul sporit reflectă angajamentul Uniunii Europene de a ajuta sectorul să se refacă și să devină mai rezilient în anii ce urmează.
Organismele publice și private care își desfășoară activitatea în sectoarele creative pot solicita finanțare cu ajutorul birourilor „Europa creativă”, cu sedii în toate statele membre ale UE și în țări terțe asociate programului.
Europa Creativă este cel mai important program de finanțare al Uniunii Europene dedicat sprijinirii domeniilor creative, culturii și audiovizualului.
Programul a avut un buget total de 1,46 miliarde de euro pentru perioada 2014-2020 și a fost gestionat de Comisia Europeană prin Agenția Executivă pentru Educație, Audiovizual și Cultură, care primește și evaluează aplicațiile. Europa Creativă a avut atunci două subprograme: MEDIA, Cultura și o componentă transsectorială, dedicată garantării creditelor bancare pentru sectoarele culturale și creative și cooperării în domeniul politicilor culturale.