Unul dintre documente, intitulat “Principii Esenţiale privind Drepturile Cetăţenilor”, afirmă că “membrii familiei (…) se vor putea alătura deţinătorului dreptului (de cetăţean UE – n.r.) în orice moment după momentul intrării în vigoare a acordului de retragere” a Londrei din blocul comunitar.
Textul se va aplica “rudelor actuale şi viitoare”, ceea ce înseamnă că angajamentul s-au putea aplica mai multor generaţii.
De asemenea, cetăţenii U Ear urma să primească un document de identitate care să le ofere lor, partenerilor lor şi copiilor dreptul de a rămâne în Marea Britanie, informează news.ro.
Un alt document, intitulat “Principii Esenţiale privind Acordul Financiar”, sugerează amploarea notei de plată pe care Londra ar trebui să o plătească pentru ieşirea din UE. Textul menţionează 74 de instituţii diferite ale UE la care Londra ar trebui să continue să contribuie, inclusiv Comisia European, Consiliul UE şi Agenţia Europeană de Standardizare.
Citeşte şi BREXIT. Theresa May anunţă începerii negocierilor pentru Brexit pe 19 iunie
Suma finală va fi plătită în euro şi va fi stabilită “pe baza principiului că Marea Britanie trebuie să îşi onoreze partea sa din finanţarea tuturor obligaţiilor asumate în perioada în care a fost membru al Uniunii”, mai scrie în document.
“Obligaţiile Marii Britanii trebuie fixate ca proporţie din obligaţiile UE calculate la data retragerii, în concordanţă cu o metodologie ce va fi convenită în prima fază a negocierilor”, precizează blocul comunitar.
În nota de plată vor trebui incluse şi “pensiile şi alte beneficii financiare” ale angajaţilor de la instituţiile UE.