Oasele corpului uman chiar dacă sunt aparent foarte rezistente, în timp se pot eroda, rupe sau mișca de la locul lor. În toate cazurile este necesară vizita la medic deoarece consecințele pot fi uneori fatale. Astfel că, poliartrita reumatoidă este o boala inflamatorie cronică, care nu se limitează doar la afectarea articulațiilor.
Există cazuri în care odată ce a apărut și nu a fost tratată corespunzător la timp, această afecțiunea s-a extins și la nivelul ochilor, a pielii, a plămânilor dar și asupra vaselor de sânge.
Cea mai frecventă formă de artrită
Această formă de artrită, considerată a fi o afecțiune reumatică de tip inflamator afectează aproximativ 1% din populație. Este considerată ca fiind o boală autoimună, ce atacă structurile organismului începând cu articulațiile. Este mult mai frecventă la femei decât la bărbați, deși ea poate fi întâlnită la aproape orice vârstă, cel mai adesea apare între vârstele de 40-60 de ani.
Dacă în cazul artrozei, cauza apariției este suprasolicitarea articulației, când vine vorba de artrită practiv avem de a face cu inflamații ce duc la dezvoltarea exagerată a membranei sinoviale care se erodează distrugând apoi articulația.
Cauzele apariției
Printre factorii de risc se regăsește și istoricul familial de care trebuie să ții întotdeauna cont. Fumatul, expunerea la anumite materiale precum este azbestul sau siliciu, obezitata, par a fi alți factori de care trebuie să ții cont.
Află mai multe despre poliartrita reumatoidă AICI