Uite demisia, nu e demisia. Sbîrciu o zbârceşte: Îmi cer scuze, îmi e greu să iau o hotărâre

Nebunie totală la PDL. Parlamentarii îşi anunţă pe bandă rulantă demisiile, însă nu toţi îşi duc gestul până la capăt. Este cazul senatorului Ioan Sbîrciu care şi-a anunţat luni, în plenul Senatului, demisia din PDL şi trecerea la PC. La numai câteva ore însă, în plenul reunit al Parlamentului, Sbîrciu nu a mai fost atât de sigur că vrea să plece din PDL şi a cerut o săptămână de reflecţie.
Romania TV
23 apr. 2012, 16:30
Uite demisia, nu e demisia. Sbîrciu o zbârceşte: Îmi cer scuze, îmi e greu să iau o hotărâre

PDL este fierbere. Înainte de votarea moţiunii de cenzură care ar putea duce la căderea Guvernului, partidul pierde parlamentar după parlamentar.

Luni,  trei democrat-liberali şi-au anunţat oficial demisia din PDL: senatorul Petru Filip şi deputatul Eugen Uricec care au trecut la PSD şi senatorul Dorin Păran care s-a înscris în PNL.

Alţi doi parlamentari ai PDL au purtat şi ei negocieri în cursul zilei cu opoziţia, dar au ales pentru moment să rămână la putere. În schimb, senatorul Ioan Sbârciu s-a răzgândit după ce şi-a anunţat în plenul Senatului demisia din PDL.

Îmi cer scuze, îmi este foarte greu să iau o hotărâre, de aceea vreau să mai reflectez. Nu este o revenire de dragul spectacolului. E o hotărâre grea, îmi vine greu să mă uit în ochii colegilor, ai celor de la Bistriţa, dar dacă nu se revine asupra felului în care este privit învăţământul şi sănătatea şi cultura atunci nu am ce să caut aici şi atunci cer totuşi o săptămână de reflecţie„, a afirmat, cu voce tremurândă, senatorul Sbîrciu, în plenul reunit al Parlamentului.

Cu câteva ore înainte, Sbîrciu anunţase, în plenul Senatului, că a demisionat din PDL şi că va activa în continuare în cadrul PC.  El menţiona că nu mai face parte din grupul parlamentar al PDL.

„Mulţumesc foarte mult grupului pentru modul în care am fost primit. Este o opţiune personală. Mulţumesc foarte mult. Voi activa în cadrul Partidului Conservator”, declara Sbîrciu.

El a explicat ulterior pentru Mediafax că este dezamăgit de deciziile luate de partidul său în domenii precum sănătatea şi învăţământul şi acest lucru l-a determinat să anunţe că părăseşte formaţiunea.

„Sunt dezamăgit mai ales de ceea ce se întâmplă cu Legea educaţiei. Cred că trebuie făcute unele corecturi fiindcă altfel se blochează activitatea universitară. Am discutat cu colegii mei senatori şi am ajuns la concluzia că, pe partea cealaltă (în opoziţie – n.r.), se doreşte să facem aceste corecturi. Totuşi, cred că m-am pripit anunţând că plec din PDL. Trebuie să mai reflectez asupra acestei decizii şi am decis să îmi acord o săptămână”, a declarat Ioan Sbîrciu.

Senatorul a spus că nu a revenit asupra deciziei ca urmare a vreunei discuţii pe care ar fi avut-o cu Ioan Oltean, secretarul general al PDL şi totodată lider al PDL Bistriţa-Năsăud, organizaţie din care face parte.

„Nu am avut încă o discuţie cu domnul Oltean. Mă întâlnesc cu el de acum (luni seară – n.r). Nu m-a contactat să mă convingă de nimic. Eu nu vreau să merg la un alt partid pentru funcţii. Vreau să fac lucruri bune în domeniile în care mă pricep şi învăţământul este un altfel de domeniu. Eu nu sunt economist sau jurist. Sunt profesor universitar şi vreau ca educaţia să aibă o lege bună, funcţională”, a precizat Sbîrciu.

Tot luni, deputatul PDL de Suceava, Eugen Uricec, a anunţat, în plenul Camerei Deputaţilor, că pleacă din PDL şi că va activa în grupul PSD.

De asemenea, senatorul de Hunedoara, Dorin Păran, a anunţat, în plenul Senatului, că, în urma demisiei din PDL, va activa în cadrul grupului parlamentar PNL.

Senatorul PDL Petru Filip a demisionat şi el luni din PDL şi s-a înscris în PSD.

Liberalii au anunţat în cursul zilei trecerea la PNL şi a senatorului democrat-liberal Marian Rasaliu, însă acesta a ieşit cu precizări şi a dat asigurări că nu va pleca din PDL. Un alt nume vehiculat luni că ar pleca din PDL la PNL a fost cel al senatorului Mihai Niţă.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
Vacanța în Grecia a unor români s-a transformat într-un coșmar. Au ajuns la cazare, dar au descoperit că nu unde să doarmă
Capital.ro
Cutremur total în UE. Ungurii au ajuns stăpânii Europei. S-a pus blocadă pe bani
Playtech.ro
Se închide circulația pe Autostrada Soarelui! Pe unde să circuli ca să ajungi la mare
DailyBusiness
Ce pensie vei primi dacă ai lucrat 15 ani cu carte de muncă
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Problema care ne va goli buzunarele. Situația devine critică
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Ultimele ore din viața lui Andrei Versace. Pe cine a sunat înainte de a muri și ce i-a cerut să-i aducă 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Misterul morții lui Andrei Versace. Avocatul Adrian Cuculis a explicat principalele ipoteze: „Ar putea să fie și otrăvit”
Capital.ro
Decizie pentru cei care locuiesc în case sau blocuri vechi. Statul va plăti banii
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
substantial.ro
Propaganda rusă își îndreaptă tirul către Kamala Harris pe fondul retragerii lui Biden
MediaFlux
VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR TOTAL după DEMISIA LUI BIDEN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!