Conform Oficiului de statistică al Marii Britanii, în perioada analizată numărul sosirilor nete de persoane din Uniunea Europeană pe teritoriul britanic a fost de 284.000, cel mai mare înregistrat vreodată, principalele țări-sursă fiind cele est-europene, în special România și Bulgaria.
Carver a afirmat că unii miniștri ‘au eșuat jalnic’ după ce declaraseră că vor să reducă imigrația, unul dintre cei vizați fiind însuși fostul premier David Cameron, care promisese să aducă la câteva zeci de mii numărul anual al imigranților.
”Este evident că tot ceea ce a spus Partidul pentru Independența Marii Britanii (UKIP) despre imigrație se adeverește, mai ales referitor la numărul celor care vin în țara noastră din România și Bulgaria”, a menționat eurodeputatul britanic, potrivit Agerpres.
”Noile cifre arată că populația noastră crește cu un oraș precum Coventry, ceea ce pune presiune pe sistemul noastru de sănătate (NHS), pe sistemul de educație, locuințe și infrastructură. Aceste date relevă că migrația netă de 335.000, înregistrată în perioada iunie 2015 — iunie 2016, a fost a doua ca mărime, iar numărul cetățenilor UE veniți pe teritoriul britanic, 284.000, este un record”, a adăugat el.
Citeşte şi Polonia are interes ca Marea Britanie să rămână în Uniunea Europeană
”Am votat pentru ieșirea din UE și faptul că atât de mulți care se mută aici provin din blocul comunitar arată că Brexit-ul ar trebui să fie rapid, nu amânat la fiecare bătaie de vânt”, a spus James Carver, potrivit Agerpres.
Ministrul britanic pentru imigrație Robert Goodwill a reiterat că obiectivul guvernului britanic este aducerea numărului de imigranți ‘la niveluri durabile de zeci de mii’. ”Reducerea numărului de migranți ce vin în Marea Britanie va fi o prioritate esențială în negocierile noastre privind ieșirea din UE”, a declarat oficialul britanic.