Uleiul de nuci, ingredientul minune care ajută la scăderea colesterolului. Ingredientul aromat pe care fiecare gospodină trebuie să-l încerce

Uleiul de nucă este unul dintre cele mai hrănitoare alimente și recunoscut atât pentru savoarea deosebită, cât și pentru proprietățile sale uluitoare.
Ruxandra Rădulescu
23 ian. 2022, 22:01
Uleiul de nuci, ingredientul minune care ajută la scăderea colesterolului. Ingredientul aromat pe care fiecare gospodină trebuie să-l încerce

Uleiul de nuci este făcut din nuci presate până când toate uleiurile au fost extrase. Este un ulei cu textură limpede de culoare maro aurie cu o aromă dulce, de nucă, care devine ușor astringentă când este încălzit.

Consumul de ulei de nucă poate îmbunătăți sănătatea inimii, poate scădea zahărul din sânge și poate avea efecte anticancerigene. Cu toate acestea, studiile s-au concentrat mai mult pe nucile întregi decât pe uleiul de nucă.

Uleiul de cătină, beneficii miraculoase pentru sănătate. Previne bolile cardiovasculare şi stimulează imunitatea

1. Poate stimula sănătatea pielii
Nutrienții din uleiul de nucă pot contribui la sănătatea pielii. O lingură (13,6 grame) de ulei de nucă conține mai mult de 8 grame de acizi grași omega-3, numiți și acizi alfa-linoleici (ALA).

Acizii omega-3, inclusiv cei din uleiul de nucă, pot stimula regenerarea pielii, pot combate tulburările inflamatorii ale pielii și pot promova vindecarea rănilor.

În plus, uleiul de nucă conține cantități mari de acid gras omega-6 acid linoleic (LA), cel mai predominant acid gras în stratul exterior al pielii.

Pe scurt, consumul de ulei de nucă crește aportul de acizi grași esențiali care sunt vitali pentru sănătatea pielii.

2. Poate scădea inflamația
Adăugarea uleiului de nucă în dieta ta poate combate inflamația cronică, care a fost legată de boli de inimă, unele tipuri de cancer și alte probleme de sănătate.

Un studiu de 6 săptămâni pe 23 de adulți cu colesterol ridicat a constatat că o dietă bogată în ALA, unul dintre principalii acizi grași din uleiul de nucă, a scăzut producția de elemente ​​inflamatorii în organism.

Nucile sunt, de asemenea, bogate în polifenoli numiți elagitanini, pe care bacteriile tale intestinale îi transformă în alți compuși benefici.

Acești compuși pot avea proprietăți antiinflamatorii și pot acționa ca antioxidanți care luptă împotriva daunelor celulare cauzate de radicalii liberi. Studiile au demonstrat că uleiul de nucă poate lupta împotriva inflamației și poate crește activitatea antioxidantă a celulelor.

3. Ajută la scăderea tensiunii arteriale
Uleiul de nucă poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale crescute, unul dintre principalii factori de risc pentru boli de inimă.

Studiile sugerează că dietele bogate în nuci întregi pot ajuta la scăderea tensiunii arteriale, probabil din cauza nivelurilor ridicate de polifenoli. Având în vedere că uleiul de nucă este, de asemenea, bogat în acești compuși, poate exercita efecte similare.

Un studiu pe 15 adulți cu exces de greutate sau obezitate și cu niveluri moderat de colesterol ridicate a constatat că consumul de ulei de nucă a îmbunătățit semnificativ funcția vaselor de sânge, ceea ce, la rândul său, ar putea ajuta la scăderea tensiunii arteriale.

4. Restabilește nivelul normal al zahărului din sânge
Consumul de ulei de nucă poate îmbunătăți controlul slab al zahărului din sânge asociat cu diabetul de tip 2.

Uleiul de canabis medicinal vine cu beneficii excepționale. Cercetătorii din Israel spun că ar ajuta la tratarea unei boli grave!

În timp, nivelurile de zahăr din sânge necontrolate pot duce la leziuni ale ochilor și rinichilor, boli de inimă și accident vascular cerebral. Consumul de alimente care scad zahărul din sânge, inclusiv uleiul de nucă, poate ajuta la prevenirea acestor complicații.

Un studiu efectuat pe 100 de persoane cu diabet zaharat de tip 2 a constatat că consumul a 1 lingură (15 grame) de ulei de nucă pe zi, timp de 3 luni, a scăzut semnificativ glicemia și nivelul hemoglobinei A1c, care măsoară pe termen lung, în comparație cu nivelurile inițiale

5. Îmbunătățește nivelul de colesterol
Consumul regulat de nuci poate ajuta la scăderea nivelului ridicat al trigliceridelor din sânge și al colesterolului total și LDL (rău), care altfel vă poate crește riscul de boli de inimă.

Acest lucru se poate datora nivelurilor ridicate ale nucilor de acizi grași omega-3 și compuși antioxidanți, ambii care se găsesc și în uleiul de nucă.

Pe baza acestor rezultate, adăugarea uleiului de nucă în dieta ta poate ajuta la reducerea riscului de boli de inimă, dar sunt necesare mai multe cercetări.

Utilizările uleiului de nucă
Stropiți ulei de nucă presat la rece pe o salată consistentă pentru o un surplus de savoare. Puteți pune acest condiment pentru orez sălbatic sau o bucată de pește perfect prăjit. Deși este mai degrabă un ulei pentru salate decât ceva cu care să gătiți, este posibil să îl utilizați pentru fiert ușor sau ca înlocuitor pentru alte uleiuri la copt (mai ales dacă doriți să conferiți o ușoară aromă de nucă). Când gătiți cu ulei de nucă, aveți grijă să mențineți căldura scăzută; daca se incinge prea mult uleiul devine amar.

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Anda Adam a cheltuit o sumă uriașă pe florile de la nuntă! Cu banii ăștia îți cumperi o garsonieră în București!
Fanatik.ro
Orașele din România unde prețurile apartamentelor s-au scumpit cel mai mult. Care este situația în Capitală
Capital.ro
Nu te vom uita! România a pierdut o stea. A fost cea mai adorată actriță
Playtech.ro
Fiica lui Yosif Mohaci, apariție de SENZAȚIE! Nicole arată ca o păpușă, i-a cucerit pe toți
DailyBusiness
Noi locuri de muncă pentru români! Sunt 100 de posturi disponibile!
Adevarul
România, primele reacții după eșecul cu Olanda: Hagi și Burcă au explicat ce s-a întâmplat
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
Pensionarii, în depresie. Bani mai puțini după recalculare
Impact.ro
ȘOC! Alexandra Stan, DEZBRĂCATĂ pe net! Chiloții minusculi au lăsat la vedere TOT. Ce posterior apetisant are
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
wowbiz.ro
„Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit că s-a logodit în secret cu Salman Khan:
Cancan.ro
Gabi Bădălău și Ramona Gabor, împreună după 15 ani! PRIMELE IMAGINI
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Edward Iordănescu se desparte de echipa națională a României după un parcurs istoric la EURO 2024? „Familia mea are nevoie mai mare de mine”
Capital.ro
Legea este în vigoare în toată România. Se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cine transmite la TV România – Olanda. Aici vezi azi, de la 19:00, meciul din optimile EURO 2024
stirilekanald.ro
La ce oră se afișează azi rezultatele la Evaluare Națională 2024? Iată cum verific online notele
substantial.ro
Metanierul Yakov Gakkel: Spărgătorul de gheață care menține dependența Europei de gazul rusesc
MediaFlux
ANAF a intrat pe FIR! NU se DAU AMENZI până la 1 IANUARIE
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?