Uleiul de palmier, periculos pentru organism. Din cauza lui a fost introdusă o “taxă suplimentară”, care se vrea un avertisment adresat industriei agroalimentare pentru a limita folosirea uleiului de palmier.
Comparativ cu uleiul de măsline, cel de palmier are de două ori mai mulți acizi grași saturați și doar jumătate din procentul de polinesaturați. Grăsimile din uleiul de palmier sunt acizi grași cu lanț lung, asemănători cu grăsimile animale.
Citeşte şi: Cel mai dăunător aliment din lume este consumat de toți românii în fiecare zi
Pentru că este mai ieftin, uleiul de palmier a ajuns să fie grăsimea de bază utilizată în majoritatea produselor alimentare, de la biscuiți și produse de patiserie, la margarină și semipreparate.
Inițial, uleiul de palmier s-a vrut o alternativă sănătoasă la grăsimea hidrogenată de tip margarină, bogată în acizi grași trans. S-a dovedit a fi o variantă la fel de nesănătoasă.
Până în anul 2040, producătorii din industria alimentară vor fi obligați să menționeze pe etichetă, pe lângă aportul de acizi grași trans, originea specifică și tipul de grăsime folosit, scrie Stirileprotv.ro.
Diabeticii și nu numai trebuie să acorde o atenție deosebită la ceea ce consumă, deoarece trebuie să-și mențină nivelul de glucoză la un nivel normal.
Nivelurile foarte ridicate ale zahărului din sânge pot provoca complicații care pun viața în pericol, cum ar fi cetoacidoza diabetică (DKA), care poate duce la o comă diabetică.
Unt
Grăsimile saturate din produsele lactate, cum ar fi untul, împiedică insulina să livreze glucoză (zahăr) în celule. Pe lângă unt, e bine să evitați produsele lactate integrale, cum ar fi laptele integral, smântâna, brânza, iaurtul și înghețata.
Ulei
Uleiul este un aliment procesat cu conținut ridicat de grăsimi, iar grăsimea este un factor principal care contribuie la rezistența la insulină, ceea ce duce la creșterea glicemiei și în cele din urmă la diabet, explică doctorița Alona Pulde..
Fast – food
Toată lumea ar trebui să mănânce fast-food-uri cu moderație sau să nu mănânce deloc. Mâncărurile de tip fast – food au foarte multe grăsimi, sare și zahăr în cantintăți exagerate (Citeşte AICI mai multe)