Uleiul esenţial de tămâie este extras din rășina copacului Boswellia sacra, care crește în zonele muntoase din Africa, India și Orientul Mijlociu. Poate fi folosit atât pentru aromaterapie, cât și pentru masaj sau uz cosmetic.
Uleiul esențial de tămâie este adestea recomandat în aromaterapie, pentru proprietățile sale calmante la nivelul sistemului nervos. Este folosit în combinație cu alte uleiuri relaxante, precum uleiul de lavandă sau cel de bergamote, pentru înlăturarea stresului și a stărilor de anxietate. Poate fi difuzat în aer sau folosit local, amestecat cu produsele cosmetice, la baie sau la duș, potrivit esentia.ro
Acest ulei esenţial îndepărtează respiraţia urât mirositoarerespirația urât mirositoare), tratează durerile de dinți și chiar previne apariţia cariilor. Datorită proprietăților sale antibacteriene, este recomandat pentru menținerea sănătății gingiilor.
Acidul boswellic din compoziţia tămâii previne apariția inflamației la nivelul articulațiilor, fiind foarte eficient mai ales în cazul pacienților cu osteoartrită sau artrită reumatoidă. Administrat intern, extractul de tămâie reduce inflamația articulațiilor și durerile asociate acesteia, îmbunătățește mobilitatea și flexibilitatea.
Uleiul esențial de tămâie este folosit adesea în produsele cosmetice dedicate tenului acneic datorită proprietăților sale astringente. Folosit local, uleiul de tămâie echilibrează producția de sebum, calmează tenul și îi redă suplețea. În plus, datorită acidului boswellic, ajută pielea să își păstreze intactă bariera naturală de protecție împotriva bacteriilor.
Acest ulei esenţial poate reduce considerabil simptomele respiratorii precum dificultățile de respirație sau respirația șuierătoare, crește capacitatea pulmonară și reduce episoadele de astm.
Fiind foarte concentrat, uleiul de tămâie trebuie dozat cu atenție, mai ales atunci când este folosit pe piele. Se recomandă adăugarea câtorva picături de ulei de tămâie în uleiuri de bază (ulei de măsline, ulei de jojoba sau avocado) sau în produsele cosmetice.
Acest ulei esenţial poate fi inhalat, fie de pe o batistă, fie folosind vaporizatorul sau lampa de aromaterapie. De asemenea, poate fi folosit la duș, diluat în uleiul de masaj sau în comprese, pentru a trata durerile de articulații, de mușchi sau cârceii.
Citeste si Trucul incredibil prin care topeşti kilogramele în exces. Este mai eficient decât mersul la sală