Uleiul de migdale dulci
Conține cantități mari de vitamina E și K, ceea ce înseamnă că acest ulei ajută nu doar pielea să se regenereze și să-și mențină elasticitatea, ci promovează, de asemenea, și o mai bună circulație sangvină.
În plus, uleiul de migdale dulci acționează ca scut pentru razele UV, făcându-l ideal pentru persoanele care petrec mult timp în soare. De asemenea, oferă avantajul suplimentar de a fi inodor și foarte puțin uleios, absorbindu-se relative repede.
Uleiul de cocos
Acest ulei are în componență acid trigliceridic lauric, fiind ideal pentru îngrijirea pielii. Este bogat în vitamina E, renumită pentru efectele antioxidante, și tocmai de aceea este folosit în numeroase produse și serumuri cosmetice antiîmbătrânire.
Uleiul de cocos nu numai că ajută la estomparea semnelor îmbătrânirii, dar ajută și la consolidarea epidermei afectată de celulită și vergeturi. Oferă protecție solară naturală și poate fi folosit chiar și pentru a preveni sau a trata anumite infecții ale pielii.
Uleiul de avocado
Deși este foarte dens, motiv pentru care unele femei s-ar încumeta să-l folosească, cel puțin pentru pielea feței, uleiul extras din avocado este foarte eficient pentru îngrijirea pielii.
Este bogat în vitaminele A și E, precum și în compuși (steroli) ce stimulează producția de colagen. Pentru că este foarte gras, poate fi diluat cu alte uleiuri vegetale (de măsline).
Uleiul de argan
Recnumit pentru numeroasele sale efecte benefice, uleiul de argan este format majoritar din acizi grași, care fac pur și simplu minuni în hidratarea pielii, redându-i printre altele elasticitatea și estompând liniile fine și ridurile. Dacă vrei un serum antiîmbătrânire natural și cu adevărat eficient, alege cu nădejde acest ulei.
Uleiul de măceșe
Acest ulei poate fi folosit fie ca ulei de bază sau ca ingredient auxiliar, în funcție de rețeta aleasă. Are o concentrație ridicată de vitamina A, cunoscută pentru capacitatea sa de a reduce profunzime ridurile. Uleiul de măceșe estompează liniile fine, luminează petele de vârstă și favorizează refacerea pielii deteriorate.
Uleiul de măceșe conține și acizi grași Omega-3 și Omega-6, care îmbunătățesc elasticitatea, textura și aspectul pielii. Acești acizi grași, pe lângă vitamina C și licopen, ajută la regenerarea celulară și reduc semnele îmbătrânirii.
Uleiul de mușcată
Are acțiune antiinflamatoare, estompează petele datorate vârstei și redă tonusul pielii. Pe lângă beneficiile estetice, uleiul de mușcată îmbunătățește circulația, ajută la tratarea contuziilor, a capilarelor sparte, arsurilor, tăieturilor, dermatitelor și eczemelor.
Uleiul de lavandă
Poate fi folosit pentru tenul uscate, dar și pentru cel gras au sensibil. Are proprietăți antifungice, antiinflamatoare și antibacteriene. Numeroși dermatologi și aromaterapeuți afirmă că uleiul de lavandă este potrivit pentru tratarea acneei, întrucât combate bacteriile responsabile de infecție.
Uleiul de trandafir
Acest ulei bogat în compuși antiinflamatori și antimicrobieni este recomandat pentru pielea uscată sau îmbătrânită. De asemenea, uleiul de trandafir ajută la catifelarea pielii și-i redă tonusul.
Este de ajutor și în cazul unor boli de piele, precum psoriazis și dermatite. Un studiu a arătat că acest ulei esențial scade concentrația de cortizol, hormonul stresului, care poate afecta și aspectul pielii.