Uleiul esențial de scorţişoară
Inhalațiile cu ulei de scorțișoară sau aromoterapia cu acest tip de ulei pot fi folosite în caz de astenie, răceli sau gripe. Ai nevoie de un vas cu apă clocotită, în care adaugi 4 picături de ulei esențial de scorțișoară. Ține capul acoperit cu un prosop deasupra vasului 15-20 de minute. Aromoterapia cu ulei esențial de scorțișoară te ajută dacă te simți somnolent, obosit, astenic.
Citeşte şi 10 utilizări ale uleiului de măsline la care nu te-ai fi gândit
Uleiul de mentă
Când te cuprinde răceala sau gripa este bine să ai la îndemână ulei de mentă. Unge cu el nasul, fruntea, tâmplele, ceafa, urechile. Are un efect sporit dacă îl amesteci cu camfor. Ai nasul înfundat? Picură în fiecare nară câte o picătură de ulei de mentă, dimineața și seara, pentru a elibera căile nazale și pentru a putea respira mai ușor.
Uleiul din sâmburi de struguri
Adăugat la salate, uleiul de sâmburi de struguri ameliorează durerile articulare, scade tensiunea arterială și previne bolile de inimă, precum ischemia cardiacă sau tulburările circulatorii. Este indicat și pentru prevenirea afecțiunilor oculare, pentru scăderea nivelului de colesterol „rău”. Îți aduce un plus de zinc, vitamina E și substanțe numite procianidine care previn îmbătrânirea și protejează inima.
Citeşte mai mult pe click!sanatate.ro