Substanţa numită dermicidin se activează în apa sărată şi puţin acidă a transpiraţiei. Ea are o caracteristică unică, aceea de a penetra membrana virusurilor, ulterior distrugându-i. Cercetătorii speră să creeze un antibiotic bazat pe moleculele de control care găzduiesc bacteria, după ce aceasta îşi descoperă structura atomică, din cauza pierderii învelişului protector, potrivit Daily Mail.
„Acum că ştim în detaliu cum funcţionează acest antibiotic natural, putem să folosim aceste lucruri pentru a dezvolta medicamente care luptă împotriva bolilor mai efficient decât antibioticele convenţionale”, a declarat Doctorul Ulrich Zachariae, professor al Universităţii din Edinburgh. În natură, există peste 1.700 de tipuri de antibiotice natural.
Oamenii de ştiinţă au descoperit că dermicidinul este produs de glandele sudoripare ale corpului şi îl protejează în cazul în care organismul suferă diferite leziuni, cum ar fi tăieturi, o zgârieturi sau înţepături. Aceste substanţe sunt mai eficiente pe termen lung, deoarece germenii nu se mai pot dezvolta pentru a lupta împotriva medicamentului.
Printre cele mai importante boli care ar putea fi tratate se numără tuberculoza, septicemia sau pneumonia.
Citeşte şi: Virusurile rezistente la antibiotice, la fel de periculoase ca încălzirea globală