Ultima găselniţă pentru împodobirea trupului: TATUAJE pe GLOBUL OCULAR GALERIE FOTO VIDEO

O nouă modă în materie de tatuaje începe să prindă tot mai mult teren. Este vorba despre tatuarea globilor oculari sau, mai precis spus, de colorarea acestora în culoarea pe care o doreşte clientul.
Sânziana Stancu
19 ian. 2015, 16:37
Ultima găselniţă pentru împodobirea trupului: TATUAJE pe GLOBUL OCULAR GALERIE FOTO VIDEO

Povestea tatuajelor pe globii oculari are deja o istorie de mai multe decenii, dar în ultimii zece ani, această tehnică a ajuns şi s-a dezvoltat pe toate continentele, cu toate că are un public relativ scăzut la ora actuală.

Asupra acestei mode în materie de tatuaje a atras de departe atenţia un criminal condamnat din Canada, Jason Barnum, care şi-a tatuat artistic anatomia unei jumătăţi din faţa sa. Barnum, un criminal de 39 de ani, fusese condamnat pentru că încercase să ucidă un poliţist.

Tatuajul pe care şi l-a aplicat pe jumătatea dreaptă a feţei a uimit. Mai mult decât atât, condamnatul şi-a pigmentat albul ochiului drept în negru. Reproducea în detaliu scheletul acelei părţi a feţei, precum şi înnegrirea ochiului drept se doreau a fi o formă de protest a deţinutului, care considera că fusese pedepsit pe nedrept, scrie bbc.com.

Dar ceea ce era aproape incredibil, era faptul că deţinutul îşi tatuase şi globul ocular, injectându-şi cerneala neagră în „albul” globului. Aceasta l-a făcut pe şeful Departamentului de Poliţie din Anchorage, Mark Mew, să insiste în faţa magistraţilor care l-au judecat pe Jason Barnum ca aceştia să observe tatuajul ciudat al inculpatului, afirmând că, prin acest gest, inculpatul „luase mai demult decizia de a fi o persoană ostilă semenilor lui”.

Experimente pe voluntari

Prima persoană care şi-a tatuat globii oculari – de fapt, i-a colorat cu o cerneală specială – a fost un artist american în tatuaje, cunoscut sub pseudonimul Luna Cobra. El nu a dorit să dea impresia unui „personaj rău”, ci voia să semene cu eroii săi preferaţi din filmul de ficţiune Dune, care aveau globii oculari albaştri.

Mai întâi, Luna Cobra a ales trei voluntari care s-au supus experimentului injectării lichidului colorat în globii oculari. Experimentul a fost un succes, iar voluntarii au fost încântaţi de rezultat.

Cu timpul, şi-a perfecţionat tehnica. Aceasta constă în injectarea pigmentului sub membrana conjuctivă a globului ocular, iar tatuajul de acest fel este permanent.

Tehnică perfecţionată

Americanul Luna Cobra şi-a îmbunătăţit tehnica de-a lungul anilor. O singură injecţie conţine o cantitate foarte mică din pigmentul ales. Cu o asemenea doză se acoperă aproximativ 75% din albul ochiului. Sunt însă necesare şi alte doze pentru a acoperi în totalitate albul ochiului şi pentru a obţine intensitatea dorită a culorii. Ochiul rămâne aşa colorat pentru totdeauna.

„Dacă vrei să te amuzi colorându-ţi ochii, de ce să nu o faci”. Luna Cobra a făcut astfel de tatuaje pentru sute de oameni din lumea întreagă, în culorile albastru, verde, roşu şi chiar în negru, iar fantezia lui nu are limite şi experimentează noi modele. „Cred că acest lucru aduce un pic de fantezie în viaţa noastră de zi cu zi”, spune Luna Cobra.

Reversul medaliei

Artistul în tatuaje are clienţi de pe toate continentele. Totuşi, deşi tehnica lui de tatuare a globilor oculari este perfecţionată, clienţii nu sunt scutuiţi de unele suferinţe. Astfel, Kylie Garth, care lucrează la cabinetul artistului din Sydney, ca specialistă în piercing, a cedat până la urmă şi ispitei de a-şi colora ochii.

După prima injecţie cu cerneală colorată, Kylie a simţit ca şi cum cineva ar fi lovit-o cu pumnul în ochi. Apoi simţi o presiune ciudată, iar în următoarea zi, simţi ca şi cum ai avea nisip în ochi. Până la uremă, aceste senzaţii dispar”, a povestit ea.

Cu toate acestea, medicii din Statele Unite sunt îngrijoraţi de acestea practici de tatuj, care, în opinia lor, au mers prea departe şi sunt periculoase pentru sănătate. Cel mai mare risc al acestui tip de tehnică de tatuare este apropierea periculoasă de retină a acului şi serului injectat și provocarea unor leziuni grave, chiar permanente, care ar putea duc la multe complicaţii şi chiar la orbire.

 

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
Orașul din România în care se deschide o nouă fabrică gigant. Vor fi sute de locuri de muncă, germanii au făcut o investiție de zeci de milioane de euro aici
Capital.ro
A explodat BOMBA despre Traian Băsescu! S-a aflat ce a făcut fostul președinte al României
Playtech.ro
DOLIU în muzică! Marele artist A MURIT! Fanii nu-și pot reveni!
DailyBusiness
ALERTĂ DE CUTREMUR! Două seisme au avut loc în România
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Ce a ajuns să facă Oana Zăvoranu. E foame mare de bani
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
BREAKING | Crima care a zguduit Buzăul. Și-a ucis soția cu toporul când a auzit ce dorea să facă. Martor la incident a
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Răsturnare de situație în cazul dentistei din Brăila! Aceasta ar fi fost ucisă de mafia basarabeană! Declarațiile făcute de rudele presupusului criminal
Capital.ro
Când se dă permisul de conducere înapoi? Lege nouă pentru șoferii din România
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
substantial.ro
Premiul Marcel Ciolacu despre deficitul bugetar și necesitatea investițiilor
MediaFlux
ANAF va CONTROLA TOȚI românii! Vom avea CNP FISCAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!