De la începerea verii, săptămânal, cel puţin un cuplu de români, turişti montaniarzi, urcă la Bâlea Lac, îmbrăcaţi în haine de nuntă, pentru a imortaliza la cea mai mare înălţime, amintirea celei mai frumoase zile din viaţa lor, a precizat Leo Klingeis, unul din proprietarii celor mai vechi cabane de la Bâlea, scrie Agerpres.
„Am avut o mireasă şi un mire pe munte, sus”, a afirma, sâmbătă, Leo Klingeis.
La nici cinci minute, doi tineri, un mire şi o mireasă şi-au făcut simţită prezenţa, împreună cu fotograful lor.
„Venim din Piteşti, ideea a fost a lui Alex, fotograful nostru, el ne-a propus, e unul din cei mai buni fotografi din Piteşti. Suntem amatori de fotografii nonconformiste. Cum am coborât din maşină erau un grup de israelieni care ne-au spus felicitări, casă de piatră, ne-au rugat să facem poze, să facem cunoştinţă”, a mărturisit mireasa, Elena Cristina Duminicescu, o tânără de 24 de ani din Piteşti.
Aceasta, împreună cu soţul ei, Florin, în vârstă de 29 de ani, au ales să-şi facă pozele de nuntă la Bâlea Lac, pe stânci, la sugestia fotografului, Alex Neblea.
„E peisajul mirific, merită”, au declarat mirii, după primele cadre pe stânci.
Nu a contat nici că era în rochie de mireasă, că a fost nevoită să se schimbe în maşină, după ce a urcat pe cel mai spectaculos drum din România, Transfăgărăşanul, nici că avea tocuri de 12 centimetri.
Cei doi miri, cununaţi pe 6 iulie, au anunţat că îşi vor boteza copilul tot la Bâlea Lac, în inima Munţilor Făgăraş, la Biserica de Gheaţă.
Dacă la Piteşti şi la Sibiu, dar mai ales în restul ţării, sâmbătă, temperatura era între 30 şi 40 de grade, la Bâlea Lac, câteva mii de turişti români şi străini s-au ascuns de caniculă, la maxim plus 15 grade, în vârful muntelui.
„Sunt foarte mulţi turişti, lumea fuge de căldura de jos şi vine la răcoare, la Bâlea Lac. Sunt în jur de 15-16 grade, e mult mai bine aici. Avem turişti români şi de asemenea, în perioada asta, chiar foarte mulţi străini vin, din ţări precum Germania, Israel foarte mulţi, Austria, aproape toată lumea. Turiştii fac drumeţii montane, iau masa la cabană pe terasa care e jumătate pe lac şi cel mai mult se cere specialitatea casei, păstrăvul”, a declarat sâmbătă, Alina Wagner, de la Cabana Bâlea Lac.