ULTIMA ORĂ. Ce bani vor primi pensionarii care au primit decizia de recalculare greșită! Anunțul făcut de Simona Bucura Oprescu

Simona Bucura Oprescu a adus clarificări în ceea ce privește veniturile pe care le vor primi, de fapt, pensionarii care au primit deciziile de recalculare greșite.
Alina Costache
23 aug. 2024, 14:56
ULTIMA ORĂ. Ce bani vor primi pensionarii care au primit decizia de recalculare greșită! Anunțul făcut de Simona Bucura Oprescu
ULTIMA ORĂ. Ce bani vor primi pensionarii care au primit decizia de recalculare greșită! Anunțul făcut de Simona Bucura Oprescu

Vineri, ministra Muncii, Simona Bucura Oprescu, a făcut un anunț important în cadrul unei emisiuni la Antena 3 CNN. Potrivit declarațiilor sale, în luna septembrie toți pensionarii vor avea situația reglată în ceea ce privește deciziile de recalculare a pensiilor. Acest lucru înseamnă că toți pensionarii vor primi atât deciziile corecte, cât și ajustările necesare pentru eventualele erori de calcul existente până în prezent.

Citește și: Pensii 2024. Ministrul Muncii, vestea bună pentru seniorii care aproape au făcut infarct când au văzut deciziile de recalculare

În total, sunt aproximativ 1000 de pensionari ale căror decizii de recalculare au fost afectate de erori de calcul. Acestea vor fi revizuite și corectate în perioada următoare, pentru a asigura că fiecare pensionar primește pensia corectă și conformă cu drepturile lor legale.

Anunțul de ultimă oră făcut de ministra Muncii

„Acest lucru înseamnă că fiecare dintre aceste decizii verificate de colegii noștri de la Casa Națională de Pensii Publice și de la Casele Teritoriale de Pensii vor acorda pensionarilor drepturile corecte, drepturile rezultate din calcule, după verificarea faptică a fiecărui dosar de pensionare, astfel încât să fim siguri că, pe de o parte, toți pensionarii din sistemul public vor beneficia de creșterile pensiilor pe care le merită şi să fim cu toate procesele în regulă, astfel încât în septembrie aceștia să-și primească pensiile recalculate.

Este foarte important ca toți pensionarii să ştie că în urmă deciziei de revizuire, indiferent când aceasta va fi emisă de către Casele teritoriale de pensii, drepturile dânșilor curg începând cu 1 septembrie.

Deci, dacă discutăm despre o decizie de revizuire a deciziei de recalculare, drepturile pensionarilor curg începând cu 1 septembrie, concluzia fiind că niciun pensionar nu pierde nimic din ceea ce i se cuvine.

De altfel, puteți constata că din numărul cazurilor pentru care colegii noștri, în urma verificărilor, au decis că se impune revizuirea discutăm de circa 1000 de decizii de recalculare a pensiilor, ceea ce înseamnă aproximativ 0,024% din numărul total al deciziilor de recalculare.

(…) Dacă în cadrul unui proces atât de amplu făcut într-un termen atât de scurt, există și erori, acestea vor fi corectate.

Dar îi asigurăm pe pensionarii români că, pe de o parte, nici o pensie nu va scădea. Pe de altă parte, inclusiv distribuirea deciziilor de pensionare se face la timp, fiindcă termenul pe care îl avem în convenția cu Poșta Română, este data de 31 august. Deci, ei s-au angajat că înainte de această dată vor fi gata cu distribuirea.

Iar apoi, indiferent dacă până la finalizarea distribuirii, pensionarii au fost acasă și au primit decizia, pensionarii au mers la oficiile poștale pentru a-și ridica decizia sau dacă au intrat sau nu în posesia deciziei de recalculare, niciun pensionar nu pierde niciun drept câștigat.

Toţi pensionarii vor primi banii, începând cu data de 2 septembrie, data la care începe distribuirea banilor pentru pensionari – pentru cei care primesc prin factorii poștali pensiile recalculate, indiferent dacă au intrat sau nu în posesia deciziei de recalculare.

Ca și până acum, pensionarii care își primesc pensiile pe card le vor primi pe data de 12, așa cum se întâmplă în fiecare lună”, a declarat ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, vineri, la Antena 3 CNN.

Citește și: Pensii 2024. Ministrul Muncii anunţă creşterea pensiilor şi pentru cei care nu au avut salarii până în 2001. Nu trebuie să aducă documente!

Spynews
Liviu Vârciu și Anda Călin s-au căsătorit religios tot astăzi, după cununia civilă! Imagini exclusive de la biserica unde și-au jurat iubire pentru totdeauna / VIDEO
Bzi.ro
Cum scapă Mirela Vaida de kilogramele acumulate în vacanță. Ieșeanca a recunoscut: „Îmi plac mâncărurile bine făcute!”
Fanatik.ro
Ce îngrășământ natural trebuie să pui în luna septembrie culturilor de ceapă și usturoi verde din grădină. Soluția ieftină cu care e bine să le uzi. Conține 2 ingrediente pe care le ai în casa ta
Capital.ro
Amendă 6.000 de lei pentru stăpânii de câini din România. Proprietarii au interzis
Playtech.ro
Zi neagră în România! A MURIT cel mai mare român din toate timpurile, ce tragedie
DailyBusiness
Se schimbă tot sistemul pentru 5 milioane de români! Anunțul zilei în România
Adevarul
Avertismentul pensionarilor nemulțumiți de noile decizii: „Ne-au amăgit. Or să primească la vot ce merită” VIDEO
Spynews
Jucător de fotbal, prăbuşit pe teren în timpul meciului! Sportivul în vârstă de 27 de ani s-ar confrunta cu probleme cardiace / VIDEO
Spynews
”Mâine strângem mieii". Discuțiile șocante dintre Andrew și Tristan Tate au fost făcute publice. Cum ar fi vorbit despre femeile care ar fi lucrat pentru ei
Evz.ro
Proprietarii de animalele, sub lupa polițiștilor. Neglijența care îi costă scump
Ego.ro
ATENȚIE, pensionari! Ce faci dacă primești o pensie MAI MARE decât te așteptai
Prosport.ro
Fostul vicepreședinte al Parlamentului Republicii Moldova i-a cerut lui Ion Țiriac să îi premieze și pe medaliații olimpici de peste Prut ca pe „frații” lor români: „Nu suntem o Țară?”
wowbiz.ro
Roxana Dobre a tăcut cât a tăcut, dar nu a mai suportat și a spus adevărul despre despărțirea de Florin Salam! Motivul pentru care a dispărut din me
Cancan.ro
ŞOC! Fiica lui Năstase: 'Am fost preşul lui dintotdeauna, încă de când a vărsat vin pe mine în clasa întâi'
Playsport.ro
Fostul fotbalist al naționalei României, TÂLHĂRIT în București! Detaliile sunt incredibile
kanald.ro
Actorul Mihai Răducu s-a stins din viață la 64 de ani! Unde și când va fi înmormântat acesta
Capital.ro
Tragedie penru Nadia Comăneci. S-a stins o legendă a României. Doliu național
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare în costum de baie cu una dintre cele mai frumoase femei din fotbalul românesc!
stirilekanald.ro
Cutremurător cum a murit Claudiu, românul care era curier în Anglia! Detalii șocante
substantial.ro
Un bărbat din Bihor amendat pentru maltratarea câinelui său în condiții precare
MediaFlux
ARMATA Română a LOVIT Polonia! ALERTĂ de SECURITATE în NATO
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...