ULTIMĂ ORĂ! DNA a cerut arestarea lui Piți Jr. și a șefului Romarm

Informații de ultimă oră au apărut în dosarul în care este implicată familia Pițurcă. DNA cere arestarea lui Piți Jr., dar și a șefului Romarm. Fiul lui Victor Pițurcă a fost reținut de procurorii Direcției Naționale Anticorupție pentru 24 de ore.
Alina Costache
31 ian. 2023, 21:59
ULTIMĂ ORĂ! DNA a cerut arestarea lui Piți Jr. și a șefului Romarm
ULTIMĂ ORĂ! DNA a cerut arestarea lui Piți Jr. și a șefului Romarm

Ultimă ora. Direcția Națională Anticorupție cere arestarea lui Alexandru Pițurcă, fiul fostului selecționer. Acesta ar fi fost implicat în dosarul măștilor neconforme. De asemenea, DNA a solicitat și arestarea șefului Romarm. Piți Jr. a fost reținut de procurori pentru 24 de ore.

Acesta a fost deja adus la Tribunalul București cu propunerea de arestare preventivă. În sală a fost prezent și Gabriel Țuțu, care în acest moment se află în libertate. Momentan dezbaterile nu au început, deoarece polițiștii trebuie să aducă la arest buletinul lui Alexandru Pițurcă. Acesta ar putea fi plasat în arest preventiv pentru 30 de zile, fiind acuzat de cumpărare de influență. Urmează ca magistrații să analizeze cererea procurorilor anticorupție în acest sens.

Citește și: Apar noi detalii din dosarul măștilor pentru Armată. DNA: ”Șeful Romarm i-a promis lui Pițurcă recepția și plata echipamentelor anti-Covid, deși știau că sunt neconforme”

Mandatul de reținere pentru 24 de ore urmează să expire, însă procurorul DNA a hotărât să grăbească lucrurile, motiv pentru care a mers încă din această seară cu Alexandru Pițurcă la Tribunalul București. Se pare că, DNA a mai emis o cerere de arestare preventivă și pe numele lui Gabriel Țuțu, directorul Romarm

DNA pe urmele familiei Pițurcă

În dosarul care vizează vânzarea măștilor neconforme vândute către MApN în perioada pandemiei de Covid, a fost reținut și Victor Pițurcă, Mai departe, fostul selecționer va fi cercetat sub control judiciar.

„În cauză există probe și indicii temeinice din care rezultă suspiciunea rezonabilă că inculpatul a săvârșit infracțiunea de cumpărare de influență”, faptă prevăzută de art. 292, alin. 1 C.P., raportată la art. 6 din Legea nr. 78/2000.

La audieri, în prezența avocaților săi, Constantin Matei și Silvia Uscov, lui Alex Pițurcă i s-a adus la cunoștință faptul că s-a dispus „extinderea acțiunii penale față de el pentru săvârșirea infracțiunii de cumpărare de influență (…), constând în aceea că, în data de 10.04.2020, cunoscând funcția deținută de Țuțu Gabriel în cadrul CN Romarm SA, a acceptat, în mod direct, pretinderea formulată de acesta, respectiv:

  • să finanțeze din fonduri proprii achiziția materialelor de protecție împotriva Covid-19 importate din China;
  • să cedeze o cotă de 40% din profitul rezultat în urma vânzării produselor către MApN;
  • să accepte introducerea în acest circuit comercial a lui Hudea Andrei Alexandru, fără ca acesta să desfășoare activități comerciale reale auxiliare contractului de livrare de produse de protecție împotriva Covid-19 și să efectueze plata (prin SC Interarms Impex SRL) către acesta a unor sume de bani din cota de profit rezultată, sub aparența unui contract de consultanță, pentru ca Țuțu Gabriel să își exercite influența pe care a lăsat să se creadă că o are asupra unor funcționari din cadrul MApN (UM 02464, Direcția Medicală, Centrul Național Militar de Comandă, Secția legături cu forțele armate străine) pentru ca aceștia să își îndeplinească atribuțiile de serviciu în legătură cu contractul de furnizare nr A1775/21.04.2020, astfel încât contractul să se desfășoare fără probleme (finanțare, asigurare transport marfă în România, încredințare directă și fără proceduri publice a contractului de furnizare, recepție produse și achitare contravaloare facturi), profitul realizat fiind repartizat ulterior, conform înțelegerii prealabile, prin interpunerea formală și nesusținută de activități auxiliare aferente contractului menționat, a lui Hudea Andrei Alexandru, prin intermediul căruia i-a dat lui Țuțu Gabriel suma de 50.000 lei”.

Citește și: EXCLUSIV| Avocatul lui Victor Pițurcă aruncă bomba în scandalul arestării fostului selecționer și al fiului său: ”Nu este nicio faptă penală!”

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Anda Adam a cheltuit o sumă uriașă pe florile de la nuntă! Cu banii ăștia îți cumperi o garsonieră în București!
Fanatik.ro
Rezultate Evaluare Națională 2024. Verifică pe edu.ro notele obținute la fostul examen de capacitate. Cum se afișează rezultatele, de fapt. Procedura de admitere liceu 2024 și live text de la evaluarea națională 2024. Update
Capital.ro
Vin acasă la pensionari din 15 august. Decizie pentru 4,7 milioane de bătrâni
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din rochie! Mădălina Ghenea, GAFĂ de INFARCT în dormitor, a arătat TOT
DailyBusiness
Mâncarea de pe litoral care vă poate îmbolnăvi! ANPC trage un semnal de alarmă!
Adevarul
EXCLUSIV Un expert de la Harvard explică de ce America are cei mai bătrâni candidați din istorie la alegerile prezidențiale
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
Irinuca și Ramona Gabor pozate de Gabi Bădălău. Întâlnire de taină între foști iubiți
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
wowbiz.ro
„Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit că s-a logodit în secret cu Salman Khan:
Cancan.ro
Note LIVE Evaluarea Națională 2024 | Află rezultatele publicate pe EDU.RO
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Alex, tânărul dat dispărut în Italia, a fost găsit mort! După zile întregi de căutări, acesta a fost găsit pe o insulă aflată pe râul Paive
Capital.ro
Se dă iar ordin UE pentru cei cu mașini pe benzină și motorină. România va fi obligată să aplice legea
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cine transmite la TV România – Olanda. Aici vezi azi, de la 19:00, meciul din optimile EURO 2024
stirilekanald.ro
La ce oră se afișează azi rezultatele la Evaluare Națională 2024? Iată cum verifici online notele pe evaluare.edu.ro
substantial.ro
Avertizare cod galben de furtuni în mai multe județe până la ora 23:00
MediaFlux
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?