Ar putea oare suprapopularea planetei să ne îndemne să ne mâncăm unii pe alţii? Este o întrebare care a început să îi preocupe serios pe cercetătorii îngrijoraţi de scăderile rezervelor de hrană şi de creşterea populaţiei globului.
Paul Ehrlich, profesor la Universitatea Stanford, prezice că populaţia se va înmulţi peste măsură, concomitent cu scăderea dramatică a rezervelor de hrană, ceea ce va face ca rasa umană să se îndrepte către canibalism. Controversatul academician care a lansat acest scenariu apocaliptic, afirmă că ne-am putea pune întrebarea dacă ar fi „OK” să ne hrănim cel puţin cu cadavrele morţilor noştri, dacă am fi înfometaţi peste măsură, scrie Daily Mail.
Citeşte şi CANIBALISM. Cum arată FRAŢII care AU MÂNCAT peste 100 de CADAVRE UMANE
Ehrlich afirmă că actualele tendinţe ale populaţiei globului par să se îndrepte în direcţia canibgalismului, ca singură opţiune de supravieţuire. El spune că penuria de resurse îi va forţa pe oameni să îşi schimbe radical obiceiurile alimentare şi modul de a face agricultură.
„Cu alte cuvinte, peste 45 de ani, planeta noastră va avea 2,5 milioane de oameni în plus. Vor începe războaiele pentru resurse”, afirmă el.
Ehrich este binecunoscut pentru lucrarea sa publicată în 1968, „Bomba populaţiei”, prin care a avertizat asupra riscului de suprapopulare a planetei şi a cerut totodată instituirea unui „control al (înmulţirii) populaţiei” menit să împiedice producerea unei crize globale din cauza acestui fenomen.
Cercetătorii s-au gândit deja la alternative privind resursele de hrană. Ei au „clonat” deja în laborator carnea. Anul trecut, Mark Post, profesor la Universitatea Maastricht, din Olanda, a produs primul hamburger cu carne crescută în laborator.