Câteva sute de persoane i-au adus vineri şi sâmbătă un ultim omagiu regretatei Stela Popescu, sicriul cu trupul neînsuflețit al acesteia fiind depus în foyerul Sălii Savoy a Teatrului „Constantin Tănase”.
Cei care au venit să o vadă pentru ultima dată pe Stela Popescu au umplut foaierul Teatrului „Constantin Tănase” cu buchete de flori și zeci de coroane. Printre aceștia s-au numărat Alexandru Arșinel, Vasile Muraru, Corina Chiriac, Ștefan Bănică jr., Emilia Popescu, Aurelian Temișan, Monica Davidescu, Manuela Hărăbor, Victor Yila, Laurențiu Damian, Mitică Popescu.
„Durerea este crunta pentru mine. Am fost membru al Ansamblului Ciocârlia, a fost şi ea. E un mare om, nu a avut niciodată ura pe cineva, era prea stăpână pe picioarele ei şi mă doare sufletul foarte tare. Acum cand am aflat, am ramas interzis. Nu îmi vine să cred. Când mă gândesc la ea mi se face pielea găina. Am o durere în suflet. M-am simţit colosal cu ea. Nu poate să zică nimeni nimic. A fost un om adevărat”, a spus Benone Sinulescu.
Pe trotuarul din fața teatrului admiratorii regretatei actrițe au format inimi și cruci din lumânări.
Stela Popescu a murit joi, la vârsta de 81 de ani. Actriţa Stela Popescu a suferit un accident vascular cerebral hemoragic sever, care s-a putut produce la data de 22-23 noiembrie 2017, a anunţat Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici” Bucureşti.
După moartea Stelei Popescu au apărut numeroase controverse. Mai grav este că vin chiar din lumea artistică. Organizatorii şi spectatorii unui eveniment unde a urcat pe scenă Stela Popescu, abia vorbind şi scăpând pe jos chiar premiul primit, sunt acuzaţi că au asistat nepăsători. În sală era şi Andreea Marin care a respins azi acuzaţiile. Gala respectivă a avut loc marţi, cu 24 de ore înainte de deces.
Avea dificultăţi de vorbire, era nervoasă şi a scăpat pe jos diploma primită.
Tudor Ciuhodaru a declarat la România TV că cei prezenţi la gală îşi puteau da seama că ceva nu este în regulă cu Stela Popescu şi puteau cere ajutor medical.
„Erau tulburări de vorbire, incoerenţă, tulburări motorii, toate acestea la o persoană de o anumită vârstă puteau sugera un accident vascular cerebral, dar avem o mare problemă în România: educaţia pentru sănătate. Nimeni nu ştie să recunoască aceste simptome. Aceste simptome sunt puse de cele mai multe ori pe seama oboselii, supărărilor. Accidentul Vascular Cerebral este o urgenţă medicală. Mulţi dintre pacienţii noştri se recuperează rapid şi complet. este o chestiune de timp. Cu cât se intervine mai repede… Minutele sunt de platină, iar ora este de aur. Cele mai multe persoane care suferă un accident vascular cerebral nu recunosc simptomele şi nu ştiu ce să facă în asemenea situaţii. 70% dintre pacienţi nu au ştiut ce li s-a întâmplat”, a spus medicul.