Doctorul Lucian Miron, directorul medical al Spitalului Municipal din Brad, povesteşte cum au decurs ultimele clipe de viață ale colegei sale: „După câteva zile de la retragerea ei la domiciliu a început să aibă simptome de răceală. I-am recoltat analize de sânge, analize test rapid, unde s-a constatat că testul rapid era pozitiv. Imagine radiologică destul de sugestivă, deja, pentru infecţiile astea cu coronavirus”.
Pentru că starea ei era una gravă, a fost transferată la terapie intensivă la Spitalul Judeţean din Cluj, unde a stat internată trei săptămâni. În ultimele zile starea acesteia a devenit una critică iar medicii nu au mai putut face nimic. Şi soţul femeii a fost confirmat pozitiv cu coronavirus, dar în cazul lui, evoluţia este pozitivă.
Marinela Feier avea glicemia foarte mare. Colegii ei spun că, din cauza virusului, diabetul de care suferea nu a mai putut fi ţinut sub control. Conducerea spitalului nu îşi explică nici acum de la cine a luat medicul COVID-19.
„Mi-a spus şi ea că evoluţia a fost gravă, evoluţie gravă înspre deces, a fost această rămânere fără plămâni, între ghilimele, cam aşa ceva se pare că s-a întâmplat, ceea ce se întâmplă şi cu alţi pacienţi de felul ăsta. Se distruge plămânul într-un timp foarte scurt”, a povestit dr. Lucian Miron.
Medicul Lucian Miron nu ezită să-şi manifeste îngrijorarea vizavi de ceea ce ne aşteaptă de acum înainte: „Sunt mulţi sceptici că se înfloreşte. Din păcate am trăit, eu, cel puţin, şi colegi de-ai mei alţii din alte spitale să vadă astfel de cazuri care au o evoluţie atât de gravă şi fulminantă”.
Directorul medical al spitalului din Brad este de părere că greul abia de-cum începe.
„Să nu ne relaxăm absolut deloc, din punctul meu de vedere cazurile grave abia de acum vor începe să vină pentru că sunt pacienţi, am avut şi astăzi, pacienţi vârstnici, fără un istoric de contact cu cineva şi care vin deja cu suspiciuni majore”, atrage atenţia dr. Miron.