TRAGEDIA DIN APUSENI. Procurorii militari trebuie să stabilească dacă Aura Ion avea acordul comandantului garnizoanei pentru a merge în această misiune în calitate de voluntar, având în vedere că ea era studentă la Facultatea de Medicină Militară şi era încadrată ca militar. Aceasta nu ar fi putut să plece fără acordul comandantului, iar dacă a făcut acest lucru, atunci ea a încălcat consemnul.
Anchetatorii militari merg pe mai multe piste. Cert este însă că Adrian Iovan este cel care a semnat pentru Aura Ion să se urce în avion. El a semnat în calitate de comandant al aeronavei.
Audierile continuă, iar procurorii aşteaptă şi alte acte importante atât de la Ministerul Transporturilor, cât şi de la Ministerul de Interne.
Până în prezent zeci de persoane au fost audiate, printre care şi şeful Jandarmeriei Române. De asemenea, urmează să dea declaraţii în faţa procurorilor şi fostul ministru de Interne, Radu Stroe.
Adrian Iovan şi studenta Aura Ion şi-au pierdut viaţa după ce un avion de mici dimensiuni de tip BN2 la bordul căruia se afla un echipaj medical s-a prăbuşit, pe 20 ianuarie, într-o zonă muntoasă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa judeţelor Cluj şi Alba.
La bord se aflau patru medici – Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul „Sf. Maria” şi Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuş, judeţul Bihor -, o studentă şi doi membri ai echipajului de zbor – pilotul Adrian Iovan şi copilotul Răzvan Petrescu.
Citeşte şi Veste CUTREMURĂTOARE pentru copilotul lui Adrian Iovan, după accidentul aviatic din Apuseni