Astfel, Alexandru Bitu a fost achitat pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire, însă magistraţii au menţinut condamnarea de 2 ani închisoare cu executare dată de Judecătoria Sectorului 3 în iulie 2014, pentru săvârşirea infracţiunii de iniţiere sau constituire a unui grup infracţional organizat.
De asemenea, Olga Dogaru, mama unuia dintre cei acuzaţi că au furat tablourile, a fost condamnată tot la 2 ani închisoare cu executare.
În plus, Adrian Procop a primit 4 ani şi 10 luni închisoare, la care se adaugă o condamnare primită într-un alt dosar, urmând ca în final acesta să execute 6 ani şi 10 luni închisoare.
În schimb, manechinul Petre Condrat, asistentul lui Cătălin Botezatu, a fost achitat definitiv, astfel încât el scapă de plata amenzii penale stabilită anterior de Judecătoria Sectorului 3.
Curtea de Apel Bucureşti a înlăturat dispoziţia privind obligarea Olgăi Dogaru la plata despăgubirilor civile de 18.100.000 euro, alături de Radu Dogaru, Adrian Procop şi Eugen Darie, plata acestor despăgubiri rămânând doar în sarcina ultimilor trei inculpaţi.
De menţionat, că, separat de acest lot, pe 27 februarie 2014, Curtea de Apel Bucureşti i-a condamnat definitiv pe principalii autori ai furtului: Radu Dogaru – 6 ani de închisoare şi Eugen Darie – 5 ani şi 4 luni de închisoare cu executare.
Aceştia au fost trimişi în judecată sub acuzaţia că au furat, în noaptea de 15 spre 16 octombrie 2012, şapte tablouri din Muzeul Kunsthal din Olanda, prejudiciul cauzat părţii vătămate – Fundaţia Triton, la valoarea de asigurare, fiind de aproximativ 18 milioane euro.
‘Din probele administrate pe parcursul urmăririi penale există suspiciunea rezonabilă că inculpaţii Dogaru Radu şi Procop Adrian, cu sprijinul inculpatului Darie Eugen, au constituit o grupare infracţională în scopul săvârşirii infracţiunii de furt calificat cu consecinţe deosebit de grave, constând în aceea că, la data de 15/16.10.2012, pe timp de noapte şi prin efracţie, au sustras şapte opere de artă (picturi în ulei şi acuarele)’, susţin procurorii DIICOT.
Tablourile ‘Tete d´Arlequin’ de Pablo Picasso, ‘La Lisseuse en Blanc et Jaune’ de Henri Matisse, ‘Waterloo Bridge’ şi ‘Charing Cross Bridge’ de Claude Monet, ‘Femme devant une fenetre ouverte dite la fiancee’ de Paul Gauguin, ‘Autoportrait’ de Meyer de Haan şi ‘Woman with Eyes Closed’ de Lucian Freud erau expuse în muzeul din Rotterdam, Olanda.