Ultimul mesaj transmis de Helmut Duckadam înainte să moară: ”Luați aminte”

Helmut Duckadam a murit, luni, 2 decembrie, la Spitalul Militar din Capitală. Cu doar câteva zile înainte să moară, fostul mare portar denumit "Eroul de la Sevilla"a postat ultimul mesaj pe rețelele de socializare.
Alina Costache
02 dec. 2024, 13:58
Ultimul mesaj transmis de Helmut Duckadam înainte să moară: ”Luați aminte”

Ultimul mesaj transmis de Helmut Duckadam înainte să moară. ”Eroul de la Sevilla” a murit luni, 2 decembrie, la vârsta de 65 de ani. Acesta fusese operat pe cord deschis în urmă cu doar câteva luni.

Ultimul mesaj transmis de Helmut Duckadam

Cu doar patru zile înainte să moară, ”Eroul de la Sevilla” a fost impresionat de un mesaj transmis de Dan Negru. Prezentatorul tv îi îndemna pe români să nu se certe cu cei dragi din cauza situației politice din țară. Duckadam a redistribuit filmulețul lui Dan Negru alături de următorul mesaj:

”Luați aminte! Ce lecție, mulțumim Dan Negru!”, a fost ultimul mesaj transmis de fostul mare portar românilor.

Fostul președinte de imagine al clubului de fotbal FCSB s-a confruntat cu mai multe probleme de sănătate în ultimii ani, iar în septembrie 2024 a fust supus unei intervenții chirurgicale pe cord deschis. În cursul serii de sâmbătă, fostul portar al Stelei a ajuns la Spitalul Militar, fiind adus de la Spitalul Universitar.

Citește și Helmut Duckadam a murit la 65 de ani. Eroul de la Sevilla era internat la Spitalul Militar

Anunțul oficial privind decesul fostului mare portar al României a fost făcut de Marcel Pușcaș.

”Acum am auzit că a murit unul dintre bunii mei prieteni. Un fost foarte bun coleg, fost foarte bun fotbalist. Este singurul român din Guiness Book. La doar 65 de ani s-a stins Helmut Duckadam, cel care a reușit să facă o țară fericită. Am vorbit acum o săptână, când erai vesel. Te-ai dus prea repede, prea repede, prietene. Dumnezeu să te odihnească! Ai fost un familist convins, un om generos, ai ajutat pe toată lumea atât cât ai putut. Drum lin, prietene”, a spus Marcel Pușcaș, într-un video pe care l-a postat pe pagina sa de Facebook.

Născut pe 1 aprilie 1959 la Semlac, judeţul Arad, Helmuth Duckadam a câştigat Cupa Campionilor Europeni în 1986 cu Steaua şi a fost de două ori campion al României, în 1985 şi 1986. El a făcut primii paşi în fotbal la echipa Semlecana, iar în 1974 a ajuns la Şcoala Sportivă Gloria Arad. Trei ani mai târziu, a debutat ca portar la Constructorul Arad, în Divizia C, pentru ca peste un an să fie transferat de UTA, echipă la care şi-a făcut apariţa în prima divizie pe 17 septembrie 1978, într-un meci pierdut în deplasare cu CS Târgovişte.

După patru sezoane la UTA, Duckadam a fost transferat de Steaua Bucureşti. A fost supranumit „Eroul de la Sevilla”, după ce în finala Cupei Campionilor Europeni cu FC Barcelona a apărat toate cele patru lovituri de departajare, executate de Alexanco, Pedrazza, Alonso şi Marcos. Performanţa reuşită de Helmuth Duckadam pe stadionul Ramon Sanchez Pizjuan din Sevilla este înscrisă în Cartea Recordurilor.

În acelaşi an în care a câştigat Cupa Campionilor, Duckadam a suferit o operaţie la braţul drept care l-a forţat să se retragă din activitate, la vârsta de 27 de ani.

În total, are 133 de apariţii în Divizia A, 13 în Cupa României şi nouă în Cupa Campionilor Europeni. La echipa naţională a României a avut două selecţii.

Citește și GALERIE FOTO Ultimele imagini cu Helmut Duckadam în viaţă. Arăta foarte bine şi plecase cu familia în vacanţă, în Istanbul

 

DailyBusiness
Angajații care primesc simultan pensie și concediu medical din 1 decembrie. Un drept istoric oferit pentru prima oară!
Spynews
Cum reușește Igor Cuciuc să treacă peste moartea fiicei sale! Cântărețul și soția lui și-au găsit un refugiu: ”Ne liniștește”
Bzi.ro
Mirela Vaida, despre demisia de la Antena 1: „Trebuia să şi muncesc ca să am cu ce trăi!”
Fanatik.ro
Pensia infimă pe care o avea Helmut Duckadam. Eroul de la Sevilla dădea aproape totul pe medicamente
Capital.ro
Victorie imensă pentru Călin Georgescu. Anunțul venit acum despre alegerile prezidențiale
Playtech.ro
Doliu uriaș! A murit Helmut Duckadam. „Eroul de la Sevilla” avea 65 de ani
DailyBusiness
Cât costă cel mai mare și cel mai scump ciolan afumat din România. Are 1,65 kg și îl găsești la unul dintre cele mai vechi restaurante din București
Adevarul
Ce contribuții sociale vor plăti de la 1 ianuarie salariații și cu cât cresc amenzile rutiere
wowbiz.ro
Văru Săndel dezvăluie cum și-a împărțit Silviu Prigoană averea: “Honorius a moștenit afacerile, ceilalți…” | EXCLUSIV
Spynews
Cum faci cel mai gustos pui cu sos de ciuperci după rețeta lui Chef Janni Alexandridis de la Meniu de vedetă. Secretul pentru o consistență cremoasă
Spynews
În ce investește Oana Zara banii. Actrița care a interpretat-o pe Dana Pescaru în serialul Lia - Soția soțului meu, dezvăluiri sincere
Evz.ro
Adela Popescu, luată în vizor. Un consătean celebru a dat-o de gol
Ego.ro
Cum arătau Alexandra și Helmut Duckadam în ziua nunții. Imagii rare cu cei doi
Prosport.ro
FOTO. Imagini hot cu Mădălina Ghenea. Cum se menține în formă
kanald.ro
BREAKING NEWS | Helmut Duckadam a murit la 65 de ani!
Cancan.ro
BREAKING | Cauza morții lui Helmut Duckadam. Ce ar fi pățit în spital
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Doliu imens în televiziune. A murit cel mai iubit prezentator TV: „Viața nu va mai fi la fel fără el”
StirileBZI
Șoferii, trimiși obligatoriu la medic! Reguli noi la permisul auto
Prosport.ro
Reacția incredibilă a lui Gigi Becali despre moartea lui Helmut Duckadam
stirilekanald.ro
Ce l-a ucis, de fapt, pe Helmut Duckadam
substantial.ro
Arhiepiscopia Bucureștilor cercetează disciplinar un preot pentru oficierea unei slujbe la un eveniment controversat
MediaFlux
DECIZIA care SCHIMBĂ SOARTA alegerilor. RĂSTURNARE de situație la RENUMĂRARE
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Istoria parlamentară a României: Totul a început în 1831. După aproape 100 de ani, sub domnia lui Carol al II-lea, activitatea sa a fost suspendată. Actualul parlament, consfințit prin Constituția din 1991