Cei mai curajoși dintre participanți au optat pentru Traseul Dracula, de 106 kilometrii, care va avea linia de start la pârtia de schi din stațiunea Bran și care are o diferență de nivel de 8500+ metri (maximul – 2.507m, Vârful Omu și minimul – 758 m). Cursa este compusă din două bucle a câte 52 de kilometri, respectiv 54 de kilometri, iar traseul traversează versanții Bucegilor în trei județe distincte (Brașov, Dâmbovița și Prahova). Competiția internațională mai conține Traseul Vlad Țepeș, de 52 kilometri, Traseul Silvania, de 26 kilometri și o mini-cursă dedicată copiilor cu vârste cuprinse între 3 ani și 14 ani.
„Ultramaratonul internațional TTT este o cursă sălbatică și foarte tehnică, nu este pentru oricine și, conform multor sportivi care au participat la prima ediție, este una dintre cele mai grele din țară. În același timp, TTT este o cursă de poveste, cu un traseul care te duce prin cele mai spectaculoase locuri din Ținutul Legendarului Dracula: văi, căldări glaciare, brâne suspendate, poteci sălbatice, platou alpin, priveliști ce-ți taie răsuflarea și unul dintre cele mai înalte vârfuri muntoase din România, Vârfu Omu”, declară Mihai Zlavog, organizatorul Ultramaratonului Internațional „Transylvania Trail Traverse”.
Conceptul „Transylvania Trail” a luat ființă în septembrie 2012, când Clubul Sportiv Kullamannen din Suedia și Asociația Trail Running din România au constatat că împărțășesc aceleași aspirații și planuri în vederea organizării unei curse internaționale de trail-running, ce urma sa devină cea mai mare competiție de acest gen din Carpați.
Argumentele principale pentru care co-organizatorii au decis să desfășoare evenimentul internațional în masivul Bucegi au fost: traseul extreme de dificil, cu o diferență de nivel de 8500+ metri, cabanele des întâlnite, stațiunile care înconjoară masivul, adăpostul pădurii care urcă până la 1800 metri, distanța relativ scurtă față de Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din Otopeni, dar nu în ultimul rând vecinitătatea celui mai cunoscut loc din România pentru turiștii străini – Castelul Contelui Dracula.
Până la ora actuală s-au înscris 125 sportivi din România, Statele Unite ale Americii, Austria, Suedia, Polonia, Germania, Portugalia, Irlanda de Nord, Serbia, Slovacia, Franța, Canada, Elveția, Jersey, Emiratele Arabe Unite, Malta si Turcia. Cei interesați se pot înscrie la competiție, accesând website-ul www.transylvaniatrail.ro.