Uluitor, merită să stai în trafic! Cât câştigă un livrator de mâncare într-o săptămână dacă lucrează 10 ore pe zi

Cu bicicleta, scuterul sau mașina – așa ajunge la ușă mâncarea comandată de la restaurante de cei care preferă să se bucure acasă de o masă caldă.
Filip Stan
02 aug. 2024, 20:55
Uluitor, merită să stai în trafic! Cât câştigă un livrator de mâncare într-o săptămână dacă lucrează 10 ore pe zi

Livratorii de mâncare sunt tot mai prezenți pe străzile din România, mai ales în marile orașe. Aceasta și pentru că românii au tot mai puțin timp pentru a se ocupa de mâncarea de zi cu zi, așa că preferă să comande pe platformele specializate.

Pe scutere, biciclete sau cu mașina, ei sunt tot mai des văzuți pe străzi, dar câți bani câștigă un livrator? Să luăm un exemplu: cât ar putea câștiga un curiere de acest tip dacă lucrează 10 ore pe zi timp de o săptămână.

Indiferent dacă optează pentru bicicletă, scuter sau mașină, livratorii de mâncare din București reușesc să câștige sume considerabile săptămânal, în comparație cu alte domenii de activitate.

Deși subestimată, activitatea lor a devenit tot mai importantă în ultima vreme, mai ales ca urmare a pandemiei de COVID-19. În acea perioadă, mulți preferau să nu meargă în restaurante sau magazine, așa că decideau să comande.

Din ce în ce mai multe persoane aleg să devină livratori de mâncare. Această ocupatie poate fi desfășurată atât full time, cât și part time, oferind astfel posibilitatea oricui de a-și suplimenta veniturile cu un al doilea salariu.

Florin R., în vârstă de 50 de ani, a trecut de la a fi șofer pe TIR în Italia la a deveni livrator în 2021. Și bărbatul e fericit de alegerea făcută.

Cât a ajuns să coste şaorma în Mamaia! Preţurile celor mai populare sortimente culinare în sezonul estival

 

Acesta lucrează 10 ore pe zi în unele cazuri și ajunge să câștige chiar și 3.000 de lei net pe săptămână, în perioadele aglomerate.

Munca este într-adevăr solicitantă, însă și venitul este unul pe măsură. De asemenea, se oferă și bonusuri consistente cum ar fi 300 de lei pentru 60 de livrări.

Dacă lucrezi 10 ore pe zi, poți face 20-25 sau chiar 30 de livrări pe zi. Au fost zile când am făcut peste 30 de livrări pe zi, iar atunci se dau și bonusuri frumoase. De exemplu, la 60 de livrări primim 300 de lei bonus. Fără să pun cheltuielile pe benzină, ulei, frână și celelalte taxe și impozite, ca idee, într-o săptămână am făcut 3.600 de lei. Asta a fost la sfârșitul anului trecut. Dar de aici trebuie scoase cheltuielile pe taxa de aplicație, impozite. Hai să zicem că rămâi cu 3.000 în mână”, a dezvăluit bărbatul.

Mai mult de muncă este după ora 18:00, arată aceeași statistică. 25 la sută dintre comenzile din ultimul an au fost înregistrate în intervalul 6-8 seara.

Potrivit unei companii de livrări, în București, la mare căutare sunt hamburgerii, shaorma și pizza. „Dacă ieși și te ții faci între 10-20 și ajungi la o medie de 2,3 milioane pe zi”, spune un livrator.

Livrator de pizza român care lucrează în Marea Britanie, câștigătorul unui premiu de 500.000 de lire: „S-a întors la muncă a doua zi după aflarea veştii”

„Nu este dificilă vremea, dificil este traficul. Cam ăsta ar fi singurul impediment, traficul și nerespectarea regulilor de circulație de către mașini. De multe ori necesită să stai mult în stradă, că ninge, că plouă, că bate vântul”.

În Capitală, sunt tot mai mulți cetățeni străini care preiau comenzi și livrează diverse produse, iar cu banii câștigați aici reușesc să își intrețină familiile lăsate acasă.

Dificil este că vremea este foarte rece, în ultima lună, în ianuarie, temperaturi scăzute și câteva probleme cu bicicleta. Astăzi nu este bine, deoarece este duminică și oamenii vin la mall. Traficul este foarte rău, dar acest job este bun”, a spus un livrator străin.

Citeste si Satul din România unde ești catalogat ca fiind sărac dacă ai Ferrari. Locuitorii de aici lucrează în Spania, Italia, Franța sau Marea Britanie și investesc banii în case luxoase cu trei etaje

Spynews
Fetița lovită cu mașina de șoferul minor, în Pantelimon, s-a trezit fix în ziua în care fratele său a fost înmormântat! A aflat că medicii i-au amputat piciorul, însă nu știe că băiatul a murit
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Care sunt cei mai sănătoși pești de mâncat. Sunt de 10 ori mai ieftini ca somonul, plini de vitamine și se găsesc în toate supermarketurile
Capital.ro
Doliu naţional în România! A murit Nicu Covaci, fondatorul Phoenix
Playtech.ro
Of, Doamne, cât ești de frumoasă. Elena Ionescu, apariție de TOP pe plajă. A arătat TOT
DailyBusiness
SE SCHIMBĂ LEGEA! Obligaţie nouă în grădiniţe şi şcoli, din septembrie
Adevarul
Prețurile din SUA care l-au șocat pe un cunoscut vlogger român. „Ceva nu-i bine cu magazinul ăsta, mai ieftin ca în București” VIDEO
Spynews
Maria Georgiana, imagini cu burtica de gravidă! Cum decurge sarcina celei mai dorite românce de pe platformele pentru adulți | VIDEO
Spynews
Imaginile care pun capăt speculațiilor. Dovada clară că la volan, în timpul accidentului din Pantelimon, era minorul în vârstă de 17 ani | VIDEO
Evz.ro
A murit Nicu Covaci. Fondatorul trupei Phonix avea 77 de ani
Ego.ro
Imaginile pe care Carmen Iohannis NU le-ar vrea publice! Cum arată când nu este în ținuta oficială
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
wowbiz.ro
Mama Luizei Melencu, în pragul sinuciderii! A fost la un pas să recurgă la un gest extrem
Cancan.ro
BREAKING NEWS | Nicu Covaci a murit după o lună de internare. Spitalul județean Timișoara a făcut primele declarații
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
Al doilea caz de infectare cu virusul West Nile, confirmat în România. Un pacient din Mureș a fost internat cu encefalită virală acută
Capital.ro
Statul ia BANII românilor. Legea pe care oamenii nu o acceptă: Va fi total pe dos
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
stirilekanald.ro
De ce a murit, de fapt, Nicu Covaci: Nu mă doare nimic, dar sunt așa de amețit că...
substantial.ro
Televiziunea turcă întrerupe transmisia după înfrângerea sportivei Kayra Ozdemir la Jocurile Olimpice
MediaFlux
ARMATA ROMÂNĂ face RECRUTĂRI! Cine sunt cei VIZAȚI
Shtiu.ro
De ce David Popovici se stropește cu apă înainte de cursă? De ce poartă înotătorii căști?