Dorinel Umbrărescu a preluat contractul reziliat cu o firmă italiană și a adus peste 500 muncitori la muncă non-stop. Circa 550 de muncitori au fost chemați pe șantierul centurii de ocolire Timișoara Sud. La partea de drum se lucrează 24 de ore din 24, în două schimburi, iar la partea de structuri se lucrează cât timp permite lumina naturală, transmit autoritățile.
În vară a fost anunțat câștigătorul licitației pentru finalizarea construcției Variantei Ocolitoare Timișoara Sud, aflată atunci la un stadiu fizic al lucrărilor de peste 58% – asocierea SA&PE Construct SRL (lider de asociere) – Spedition UMB – Tehnostrade SRL.
Cu cât plătește UMBRĂRESCU un șofer, salarii mai mari ca la politicieni de top. UMB are în lucru sute de kilometri de autostradă
„A fost desemnat astăzi câștigătorul licitației pentru finalizarea construcției Variantei Ocolitoare Timișoara Sud! După semnarea contractului, constructorul român va avea la dispoziție 383,84 milioane de lei și 12 luni pentru finalizarea lucrărilor”, a anunțat atunci ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, potrivit profit.ro
Dorinel Umbrărescu deține una dintre cele mai importante companii de construcții de drumuri din țara noastră. Poreclit și regele asfaltului, omul de afaceri băcăuan are o strategie clară pentru a atrage cei mai buni specialiști din domeniu. El oferă salarii uriașe angajaților săi, dând astfel o lovitură dură concurenței.
Grupul UMB, deținut de omul de afaceri băcăuan Dorinel Umbrărescu, are în derulare contracte pentru construirea a peste 400 de kilometri de șosea de mare viteză în țara noastră. Printre obiectivele la care lucrează compania se numără și Autostrada Moldovei, A7.
Dorinel Umbrărescu își merită pe deplin porecla de regele asfaltului. Compania afaceristului băcăuan domină autoritar domeniul construcțiilor de autostrăzi din România. Din cei 760 de kilometri de autostradă care sunt în execuție în prezent în țara noastră, 440 de kilometri sunt ale firmei UMB, deținută de Umbrărescu. Mai exact, 58% din tot ce se lucrează în România se află în responsabilitatea afaceristului băcăuan. Cei mai mulți kilometri pe care compania lui Umbrărescu îi are în execuție se află pe Autostrada Moldovei (A7), între Buzău și Pașcani.
Dorinel Umbrărescu este cunoscut pe piața constructorilor drept un antreprenor care atrage cu oferte financiare consistente specialiști de top și este extrem de loial angajaților. În aceste condiții, salariile oferite de companiile care lucrează la Autostrada A7 sunt mult mai mari decât ceea ce oferă firmele din regiune. Astfel, companiile din județul Buzău se plâng că rămân fără personal calificat.
„Umbrărescu și, mai nou, turcii fură muncitorii firmelor din Buzău. Îndeosebi mecanicii de pe utilaje și șoferii, ce le trebuie lor la autostradă. Le dau salarii mai mari decât putem noi oferi. Nu putem ține pasul cu ei, noi am semnat contracte cu o anumită valoare a lucrărilor, dacă am plăti mai mult ar trebui să aducem bani de acasă. Sper să revenim la normal mai repede. Umbrărescu am înțeles că e pe final, dar mai rămân turcii”, a declarat Ionel Gagu, directorul firmei Concas.
Pe fondul acestor dificultăți, Ionel Gagu a apelat la primarii din comunele unde compania sa, Concas, va desfășura lucrări. Mai exact, el dorește să fie sprijinit de aceștia în identificarea și recrutarea unor lucrători locali.
„La țară se mai găsesc oameni fără serviciu, dar care pot săpa un șanț cu lopata și târnăcopul”, a explicat Ionel Gagu.
În plus, Ionel Gagu a explicat că pe lângă problema găsirii de personal se confruntă și cu lipsa materialelor necesare în lucrările de instalații.
„Nu se mai găsesc. Peste tot sunt lucrări, cererea e mare. Dacă vă vine să credeți, pentru un capac de canal trebuie să faci comandă, îți vine peste două luni!”, a spus Gagu.