Umbrărescu accelerează pe patru benzi între DN 1 şi A3. În schimb, autostrada Ploiești-Brașov ar putea fi gata abia în 2040

În acest an, între DN1 și A3, se va circula pe un nou sector de autostradă. Este vorba despre lotul 2 al Autostrăzii de Centură a Capitalei, semi-inelul de Nord, între DN 1 și A3. În schimb, cea mai aşteptată autostradă este în cel mai fericit caz pentru nepoţi.
Filip Stan
16 oct. 2023, 17:10
Umbrărescu accelerează pe patru benzi între DN 1 şi A3. În schimb, autostrada Ploiești-Brașov ar putea fi gata abia în 2040

În noiembrie, un nou segment de autostradă! UMB-ul lui Umbrărescu mai dă o lovitură. Directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cristian Pistol, a făcut această dezvăluire, Este vorba de un  segment executat de Spedition UMB, firma lui Dorinel Umbrărescu. În acest an se va putea circula doar pe o parte din cei 19 km ai lotului 2 al Autostrăzii de Centură a Capitalei, semi-inelul de Nord, între DN 1 și A3. Asta pentru că lotul 1 – de la A1 la Corbeanca (17,6 km) – abia a fost semnat și are termen de finalizare anul 2026, iar chinezii de pe lotul 3 (Afumați – Cernica, 8,6 km) sunt în faza de proiectare. Însă de anul viitor se va putea merge de la DN1 la la DN 2 pe autostradă, a anunțat Cristian Pistol, director general CNAIR, scrie Gândul.

Doar două din cele zece loturi din Autostrada Moldovei la care lucrează firma lui Umbrărescu sunt supravegheate de firme specializate

„Lotul 2 are termen de execuție adiacent anului 2024. Vorbim de o deschidere a circulației cu mult timp înaine față de termenul contractual, respectiv până la finalul acestui an. Cel mai probabil în luna noiembrie vom da în circulație lotul 2.

Lotul 2, gândiți-vă că se leagă de lotul 1, la care abia am semnat contractul de proiectare și execuție, și de lotul 3, care a fost semnat tot anul acesta contractul de proiectare și execuție cu o companie din China. Deci practic legătura nu va putea fi utilizată în integralitate. Pe de altă parte, el va asigura legătura între DN1 și A3”, a precizat Cristian Pistol.

Semi-inelul de nord al A0 are o lungime de 50 de kilometri și este împărțit în 4 loturi.

Până la sfârșitul anului 2023 sunt șanse mari ca Tronsonul al 3-lea al Drumului Expres Craiova-Pitești – o altă lucrare a lui Umbrărescu – să fie finalizat.

„Stadiul fizic al lucrărilor a depășit 80%, fapt ce ne dă încredere că vom circula la sfârșitul acestui an și pe acest tronson de drum de mare viteză, singurul fapt ce poate întârzia finalizarea este o schimbare a vremii, în sensul să avem o perioadă lungă de precipitații.

La acest moment pe șantier sunt peste 500 de muncitori mobilizați și peste 150 de utilaje. Se lucrează la structuri, care au un stadiu foarte avansat, la scurgerea și evacuarea apelor, se montează parapete, se așterne asfalt se montează inclusiv indicatoarele rutiere.

Se va circula pe tot tronsonul, de la Valea Mare până la Colonești, CNAIR a identificat soluția privind descărcarea și deja se lucrează pentru implementarea ei”, a informat recent Călin Cosmin, directorul regional al DRDP Craiova, după inspecția realizată în șantier.

Autostrada Ploiești-Brașov ar putea fi gata abia în 2040

Lucrările la autostrada care va lega Brașovul de Ploiești vor fi finalizate abia în jurul anului 2040, afirmă secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Mariana Ioniță, fost director al Companiei Naționale de Autostrăzi.

Oficialul a subliniat că lucrările nu pot începe mai devreme de 2026-2027.

,,Eu nu cred că va începe mai devreme de 2026-2027, pe acolo, în funcție de licitație, de acordul de mediu…de finalizarea studiului geotehnic. Este foarte important cum se face acest studiu geotehnic. Aici o să avem un proiect tehnic, deci vom scoate la licitație doar lucrările, fără a mai fi spațiu pentru modificarea proiectului.

UE ne schimbă toate frigiderele şi cere renunţarea la centralele pe gaz. Decizia care i-ar afecta pe toţi românii
Soluțiile pe care noi le scoatem la execuție trebuie să fie puse de îndată în operă, nemodificate. Am rezerva mea legată de licitații și de obținerea acordului de mediu. Nu au cum să înceapă lucrările mai devreme de 2027, caietul de sarcini și licitația plus contestațiile la un asemenea proiect durează 3-4 ani.

Lucrarea în sine durează 5 – 6 ani, dacă ne luăm după ce se întâmplă Autostrada Sibiu – Pitești. Dacă adăugăm proverbialele întârzieri, ne îndreptăm spre 2040″, a spus secretarul de stat la B1 TV, citat de Profit.ro.

CNAIR a avizat în vară traseul final al Autostrăzii Ploiești – Brașov, proiect estimat la 5,5 miliarde de euro.

Lucrarea include 13 tuneluri cu o lungime totală de 12 kilometri, peste 60 de poduri/pasaje de peste 28 de kilometri lungime și 12 noduri rutiere.

Autostrada Ploiești – Brașov va asigura conectivitatea între centrele turistice importante de pe Valea Prahovei (Comarnic, Sinaia, Azuga, Predeal, Brașov).

Spynews
Ce s-a întâmplat în timpul înmormântării lui Andrei Versace. Imagini exclusive
Bzi.ro
Prietenul lui Andrei Versace rupe tăcerea! Se droga craiul de Dorobanți?
Fanatik.ro
Alimentul pe care mulți români îl consumă, fără să știe că provoacă balonare. Ce recomandă medicii pentru ameliorarea acestei situații de disconfort
Capital.ro
Florin Salam e distrus de această veste: A intrat în comă. Medicii nu-i mai dau șanse
Playtech.ro
Când intră pensiile pe card în luna august 2024. Casa de Pensii, precizări importante
DailyBusiness
Este bomba zilei! Rezultate admitere liceu 2024. Topul primelor 15 specializări în București
Adevarul
Ce spun experții despre valul de hate la adresa profesorului îmbrăcat în fustă: „Românii încă prezintă la scară largă prejudecăți” VIDEO
Spynews
Cine este Caterina, noua iubită a lui Alex Bodi. Omul de afaceri a uitat-o pe Ema Uta pentru o tânără de 20 de ani
Spynews
Prețul enorm cerut la Mamaia pentru o plimbare de 10 minute cu skijetul. Costă mai mult decât un platou de pește la un restaurant de 3 stele
Evz.ro
Laura Lavric ar fi lovit un coleg la o nuntă. Autoritățile anchetează situația
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
INFORMAȚII 💣 Doctorița din Brăila, legături cu MAFIA?! Ar fi avut o relație cu un raket basarabean, pe care l-ar fi... De ce poliția crede că este o „crimă la comandă”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Scene de groază la Paris, chiar înainte de Jocurile Olimpice! O turistă de 25 de ani a fost agresată sexual de cinci indivizi. Ce măsuri au luat autoritățile
Capital.ro
Mașinile interzise. Decizia luată de autorități. Se aplică de azi, 24 iulie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cuplu bombă în sportul românesc: Denis Alibec se iubește cu Anca Surdu, o gimnastă campioană europeană și mondială, devenită vedetă TV la Exatlon
stirilekanald.ro
'Era un psihopat!'- Bunica Dianei, tânăra ucisă cu toporul de soț, mărturisiri șocante
substantial.ro
Președintele Klaus Iohannis a mustrat un diplomat pentru telefonul care a sunat în timpul discursului
MediaFlux
SENIORII care se pot PENSIONA cu 10 ANI mai DEVREME
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!