Astfel, dacă totul se mişcă conform planului lui Umbrărescu, într-o săptămână urmează să fie deschisă circulația pe încă 32 de kilometri de drum expres, spun oficialii de la Transporturi.
„Mă aflu în ultima vizită pe șantierul tronsonului 3 al Drumului Expres Craiova – Pitești, unde săptămâna viitoare vom da în trafic următorii 32 km de drum expres, între Slatina (Valea Mare) și Colonești, la limita dintre județele Argeș și Olt, cu descărcare provizorie la Colonești”, a transmis Scrioșteanu pe pagina proprie de Facebook.
Potrivit lui, aproape 1000 de muncitori lucrează pe acest șantier în două schimburi si sunt în fază finală următoarele lucrări:
– realizarea descărcării provizorie în DN la Colonești
– montarea parapetului de protecție pe ultimele zone
– realizarea marcajelor rutiere
– realizarea semnalizării rutiere verticale și orizontale
– montarea ultimelor corpuri de iluminat pe zona pasajelor, nodurilor rutiere și parcărilor
– turnarea betonului la ultimele tronsoane de rigola de preluare a apelor pluviale
– montarea gardurilor de protecție
– montarea ultimelor elemente aferente panourilor fonoabsorbante
– sistemul ITS
Anul trecut au fost dați în trafic primii 40 de kilometri de drum expres în România, aferenți tronsonului 2 al Drumului Expres Craiova – Pitești, în zona orașelor Balș și Slatina și mai sunt în lucru tronsonul 1 și tronsonul 4, care însumează încă 50 de kilometri de drum expres, ce vor fi finalizați până la sfârșitul anului viitor, potrivit estimărilor lui Scioșteanu. Atunci, „vom avea toți cei 121 km ai acestui drum expres dați în trafic”, a anticipat oficialul din Transporturi.
Drumul Expres Craiova – Pitești este împărțit în patru tronsoane. Va avea o lungime de peste 121 km și câte 2 benzi pe fiecare sens. În total, vor fi realizate 10 intersecții rutiere și 75 de poduri și pasaje.
Pe de altă parte, lucrările la lotul 1 din Autostrada Moldovei A7 sunt în grafic, iar constructorii lucrează și noaptea, grație unor tunuri cu aer cald și a unui sistem de iluminat.
Secretarul de Stat în Ministerul Transporturilor Irinel Ionel Scrioşteanu a anunțat că s-a recurs la această metodă pentru a se putea lucra pe durata iernii, în program prelungit.
„Pentru a putea permite lucrul în perioada rece, la temperaturi scăzute, antreprenorul a adus în şantier instalaţii pentru încălzirea betonului care se toarnă la structurile aferente, dar şi sisteme de iluminat care permit execuţia lucrărilor în program prelungit”, a scris, vineri seară, pe Facebook, Irinel Ionel Scrioşteanu.
Scrioşteanu prezintă detaliat stadiul lucrărilor:
-Au fost foraţi, armaţi şi turnaţi 1.110 piloţi din totalul de 1.180 piloţi
-Au fost montate 76 grinzi din beton din totalul de 490
-Au fost finalizate lucrările la elevaţiile nodului rutier de la Dumbrava, care asigură conexiunea Autostrăzii Bucureşti-Ploieşti A3 cu Autostrada Moldova A7 şi a început execuţia banchetelor
-A fost realizată devierea traficului în zona DN1D
-Au fost foraţi, armaţi şi turnaţi toţi piloţii aferenţi nodului rutier DN1D, au fost realizate fundaţiile şi elevaţiile şi a început execuţia banchetelor, iar bretelele de legătură sunt la nivel de strat de formă
-Se lucrează la toate cele 15 structuri (poduri şi pasaje), care se află în diverse stadii de execuţie, de la realizarea fundaţiilor, până la montarea grinzilor prefabricate, procentul fizic pentru acestea fiind la 57%
-Continuă producerea grinzilor din beton de 40 metri lungime direct în şantier cu instalaţia proprie montată de antreprenor, fiind realizate 16 bucăţi
-Continuă lucrările de umpluturi pe toată lungimea autostrăzii, fiind realizate în proporţie de 60%
-Continuă execuţia saltelelor de balast şi stratului de formă pe lungimea autostrăzii
-Continuă lucrările de realizare a fundaţiei cu balast stabilizat cu ciment
-A fost realizată plantarea arbuştilor pentru perioada acestui an pentru perdelele forestiere şi se continuă lucrările la gardul de protectie din stâlpi metalici şi sârmă ghimpată
-Continuă lucrările la sistemul ITS, fiind executate în proporţie de 85%
-Continuă lucrările de relocare a utilităţilor publice, fiind finalizate reţelele de telecomunicaţii şi conducte de apă şi 4 linii electrice de 20 kV (Mt)
-Ritmul antreprenorului este unul susţinut, mobilizând în şantier 550 persoane şi 300 utilaje şi echipamente de construcţii, ceea ce permite darea în trafic a acestui lot în cursul anului viitor.
Lotul 1 este cuprins între Dumbrava (Autostrada București – Ploiești) – Mizil (DJ 100C) și are o lungime de 21 km.