Proba practică a lucrării de licenţă a lui Ionel Burtea a fost o mini-maşină de teren accidentat. Autoturismul a fost construit de el, cu un buget relativ redus şi cu piese autohtone, potrivit Agerpres.
„Am folosit componente găsite de la o Dacie, roţile sunt dintr-un sistem de irigaţii. Totul este produs 100% românesc. Am investit maxim 3.000 de lei, dar, sigur, dacă aş fi cumpărat componentele dintr-un depozit, probabil m-ar fi ajuns mai mult. Am lucrat la ea cam un an de zile, dar doar când am avut timp. Eu, cât timp am fost student, am şi lucrat la o întreprindere”, a declarat Ionuţ Burtea.
Cum toată copilăria şi adolescenţa şi le-a petrecut în localitatea natală, Luncaviţa, din judeţul Tulcea, situată într-o zonă extrem de pitorească, ideală pentru drumeţii de tot felul, Ionel Burtea a explicat de ce s-a gândit să construiască tocmai o astfel de maşină: „Este perfectă pentru astfel de drumuri. Luncaviţa se află în Parcul Naţional Munţii Măcinului, acolo se poate merge cu o astfel de maşină”.
Absolventul a spus că dacă ar apărea un investitor care să dorească să finanţeze construcţia în serie a maşinuţelor off-road, ar putea chiar îmbunătăţi prototipul pe care îl conduce acum.
Ionel Burtea a adăugat că nu concepe să trăiască sau să construiască în altă ţară maşini off-road, pentru că în România sunt atâtea locuri bune pentru drumeţii.
Mini-maşina a fost prezentată, vineri, în cadrul unei defilări la care au participat 200 de absolvenţi ai Facultăţii de Mecanică din Galaţi.