Sebastian Valentin Dumitrescu este născut pe 20 ianuarie 1923 şi deţine în jur de 5% din acţiunile societăţii.
„Societatea Oil Terminal informează acţionarii cu privire la faptul că în data de 19 iulie 2017 s-a primit la sediul societăţii o cerere de chemare în judecată formulată de către Dumitrescu Sebastian Valentin, acţionar al societăţii, prin care solicită: constatarea nulităţii absolute parţiale a art. 12 alin. 6 din Actul Constitutiv al Oil Terminal, constatarea nulităţii absolute integrale a hotărârii AGEA din 10 octombrie 2016 privind majorarea de capital al Oil Terminal”, arată un comunicat transmis joi de companie Bursei de Valori Bucureşti (BVB).
Cererea de chemare în judecată se află spre soluţionare pe rolul Tribunalului Constanţa şi face obiectul dosarului nr. 4811/118/2017.
„Litigiul încă nu a primit termen de judecată, el se află în procedură de regularizare a cererii de chemare în judecată”, mai arată societatea.
În acest an, Dumitrescu a cumpărat şi a răscumpărat de mai multe ori acţiuni ale companiei de stat. De exemplu, Oil Terminal a anunţat, pe 10 mai, că Sebastian Valentin Dumitrescu a vândut 3.066.947 acţiuni, coborând astfel la o deţinere de 4,93 % din capitalul social al societăţii.
A doua zi, însă, Oil Terminal a anunţat că Dumitrescu a cumpărat 391.415 de acţiuni, procentul deţinut de el urcând până la 5,0018% din capitalul social al societăţii.
Oil Terminal Constanţa a realizat în primul trimestru al anului un profit net de 6,77 milioane lei, cu 5% mai mic decât cel din primele trei luni ale anului trecut, pe fondul scăderii veniturilor.
Veniturile din prestarea de servicii s-au ridicat în primul trimestru la 36,16 milioane lei, cu 2,5% sub nivelul din perioada similară a anului trecut.
Datoriile totale ale societăţii au scăzut la sfârşitul lunii martie la 49,69 milioane lei, de la 57,22 milioane lei, la 31 decembrie 2016.
Oil Terminal Constanţa are o capacitate de depozitare de circa 1,5 milioane metri cubi şi este cel mai mare operator pe mare din portul Constanta, specializat în manipularea ţiţeiului, produselor petroliere, petrochimice lichide şi alte produse finite sau materii prime lichide pentru import, export şi tranzit.
Principalii competitori pe piaţă internă ai Oil Terminal sunt: terminalul din Portul Midia, exploatat de Rompetrol Rafinare, terminalul Unicom-Oil Terminal din Galaţi, Frial SA Constanţa şi Minmetal SA Constanţa.
Compania Oil Terminal Constanţa (simbol bursier OIL) este controlată de Ministerul Energiei, care deţine 59,62% din acţiuni, şi are aproape 1.000 de angajaţi.
Societatea Oil Terminal este listată la Bursa de Valori Bucureşti şi are o valoare de piaţă de 85,32 milioane lei (18,96 milioane euro).