Universitatea Zhongshan din Canton a desfășurat în februarie o intervenție mai puțin obișnuită în care medicii, ca urmare a lipsei acute de cornee umane în China, au decis să folosească un țesut corneal obținut din porțiunea anterioară a ochiului de porc, scrie Agerpres.
Oameni de știință chinezi au dezvoltat timp de 10 ani o tehnică de a produce cornee artificiale ce pot fi transplantate la oameni. Corneele provin de la ochiul de porc, iar medicii spun că acest lucru va ajuta la reducerea decalajului dintre numărul de pacienții nevăzători și donatori.
Tânărul de 14 ani, originar din provincia Jiangxi, își pierduse aproape în întregime vederea la ochiul drept după fusese rănit în explozia unei petarde la începutul anului.
La o săptămână după operație, pacientul a început să-și recupereze vederea iar medicii speră ca aceasta să se amelioreze după urmarea tratamentului.
Deși numărul donatorilor a crescut la 2.766 în 2015, o cifră record care a coincis cu interdicția utilizării de organe de la deținuți executați, China are în continuare un deficit acut de organe și cererea de transplanturi nu a putut fi acoperită decât în proporție de 1%.
Citeşte şi Chinezii au cumpărat 46% din produsele de lux din întreaga lume în 2015