Un alt medic pneumolog face senzaţie după ce a prezentat o schemă salvatoare antiCOVD. Rezultatele ar putea fi surprinzătoare. Niciun pacient care a folosit această schemă de tratament nu ar fi ajuns internat la spital.
Mai mult decât atât, un studiu realizat în Marea Britanie, care a făcut referire la tratamentul pus la punct de medicul pneumolog, are concluzii excepționale. Potrivit cercetătorilor de la Oxford, peste 90% dintre pacienții tratați cu acest medicament nu ajung să facă forme severe de COVID-19.
„Eu nu am pornit ca să fac un studiu științific. A fost o întâmplare pornită de la cazuri reale – cele de afectare pulmonară. Pacienții cu afecțiuni inflamatori cronice au nevoie de terapie, cel puțin astmaticii, de terapia cu corticosteroizi. Toate ghidurile noastre menționează administrarea corticosteroidului inhalator încă din stadiul precoce al astmului bronșic. Și-n bronhopneumopatiile obstructive cronice avem nevoie de acest medicament sub forma de aerosoli, în special când se produc exacerbări, adică o modificare a stării generale, cu toate că acești pacienți sunt tratați cu anumite medicamente care au rol în primul rând bronhodilatator, să adăugăm corticosteroizi. Așa am pornit eu. La un pacient care avea o bronhopneumopatie obstructivă cronică am semnalat prezența unei suprainfecții de natură virală – nu știam exact. Am făcut testul, pentru că în primul rând în această perioadă te gândeși la infecția cu virusul SARS-CoV-2, și am constat că era deja infectat”, a povestit dr. Gilda Popescu, pentru Antena 3.
Medicul primar pneumolog Alina Stanca explică modul în care virusul infectează organismul și atacă plămânii. SARS-COV-2 este un ARN virus, din structura căruia fac parte patru proteine principale (S, E, M și N), dar și câteva proteine accesorii.
Cum atacă SARS-CoV-2 plămânii. Modul în care o persoană poate contracta virusul SARS-CoV-2
• particule generate prin tuse, strănut, vorbit,
• contact direct cu o persoană infectată,
• contact indirect, prin atingerea suprafețelor contaminate,
• transmitere aeriană, prin aerosoli (virusul rămâne viabil în aer aproximativ 3 ore),
• calea conjunctivală, care nu a fost dovedită, deși virusul a fost detectat în lacrimi.