Un anticiclon loveşte România în weekend: vom avea ninsori la munte, lapoviţă şi ploi, iar temperaturile scad din nou

Duminică, 18 februarie, weekend-ul se va încheia cu trecerea unui front atmosferic, care va aduce câteva ploi slabe în mai multe regiuni, iar la munte vor fi și ninsori.
Alina Costache
15 feb. 2024, 18:03
Un anticiclon loveşte România în weekend: vom avea ninsori la munte, lapoviţă şi ploi, iar temperaturile scad din nou

Un anticilon care a provocat mari probleme în Europa va pătrunde și în România, în acest weekend. Pe timpul nopții și diminețile vor fi geroase, dar la amiază vom avea maxime de 10-13 grade. În zonele montane sunt așteptate ninsori, în timp ce în restul țării vom avea ploi pe arii restrânse. De duminică vremea se va răci și mai mult, iar la începutul săptămânii viitoare vom avea parte temperaturi scăzute.
Ziua de vineri va debuta cu temperaturi negative pe suprafețe extinse din nord, centrul, vestul și sudul țării. În depresiuni, temperaturile minime se vor apropia de pragul de ger, iar în unele zone va fi prezentă ceața dimineața.

Prognoza meteo. Lapoviţă la munte înainte de vacanţa de schi

Vineri dimineața, temperaturile vor fi sub pragul zero în multe regiuni ale țării. La prânz, valorile termice vor atinge în jur de 10 – 13°C în jumătatea vestică a țării, precum și în cea mai mare parte a Munteniei, în timp ce în Moldova, Dobrogea și în Câmpia Bărăganului, maximele vor oscila între 6 și 9°C, fiind posibile local burnițe și ploi slabe, informează Meteoradar.

„Vor fi intensificări ale vântului cu viteze mai reduse, de 45-55 km/h și în restul zonei Munteniei, dar și local în Dobrogea și Oltenia.

Vor fi înnorări în special în Moldova, dar și precipitații mixte în zona montană înaltă, la altitudini de peste 1500 m. Deci rămân de interes intensificările de vânt”, a explicat Elena Mateescu.

Din punct de vedere termic, contăm pe o vreme mai caldă în special în jumătatea sudică, pentru că maximele, chiar dacă și astăzi sunt în scădere, vor înregistra valori între 11 și 13 °C, comparativ cu zona Moldovei de exemplu, care la această oră, în jumătatea nordică, înregistrează valori de doar 2…3 °C.

Acest ecart rămâne de interes până la sfârșitul acestei săptămâni. Trebuie să menționăm și temperaturile minime, care pe parcursul următoarelor nopți, vor fi unele coborâte, care se apropie de normalul datei din calendar, și chiar ușor sub acesta, mai ales în depresiunile din estul Transilvaniei, unde este posibil să consemnăm valori de -9…-10 °C, comparativ cu 4…5 °C în restul țării”, a mai spus directorul ANM.

Efectul anticiclonului Circe nu va fi resimțit doar în Italia, ”victimă colaterală” fiind țările din Estul Europei, în special România.

Efectul anticiclonului Circe nu va fi resimțit doar în Italia, ”victimă colaterală” fiind țările din Estul Europei, în special România.

Sâmbătă, 17 februarie, vremea nu va suferi modificări semnificative. Dimineața va fi rece, dar pe parcursul zilei se va încălzi până la 14 – 16°C în Banat, Crișana și sud-vestul Transilvaniei. La început, cerul va fi înnorat în regiunile estice, însă norii se vor disipa în a doua parte a zilei.

Duminică, 18 februarie, weekend-ul se va încheia cu trecerea unui front atmosferic, care va aduce câteva ploi slabe în mai multe regiuni, iar la munte vor fi și ninsori. Spre seară, precipitațiile vor afecta și zonele mai înalte din estul Transilvaniei.

Luna ianuarie 2024, mai caldă decât în mod normal în România. Ploi și ninsori anormale pentru sezonul de iarnă

În prima parte a zilei de duminică, vremea va fi frumoasă și însorită în sud, unde termometrele vor indica între 13 – 16°C, în timp ce în jumătatea nordică a țării va fi cer noros și vor fi intervale cu ploaie. Spre seară, frontul atmosferic va ajunge și în regiunile sudice, însă ploile vor fi locale, mai ales în sud-est.

Temperaturile vor scădea la începutul săptămânii viitoare în majoritatea regiunilor, iar vremea se va menține răcoroasă în perioada următoare, fără să devină extrem de rece pentru această perioadă a anului.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Când se schimbă vremea. Meteorologii ANM vin cu noi vești proaste
Capital.ro
Lege pentru românii care locuiesc la CASĂ. Vor scăpa de obligație
Playtech.ro
I-a ARUNCAT PISICILE de la balcon iubitei sale! Fanii, șocați: ”Mizerie umană ce ești!”
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
De ce circulă în continuare TIR-urile pe Transfăgărășan. Suspiciuni de șpagă pe Valea Oltului pentru tranzit
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Laura Giurcanu și-a făcut de cap la mare. Influencerița se bucură de viața de femeie singură
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Nu e iluzie optică! Ce și-a construit în balconul apartamentului acest bărbat din Cluj-Napoca
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Pericol în piețe! Legume și fructe contaminate cu pesticide periculoase pentru oameni
Capital.ro
Pensionarii care vor PLĂTI MAI MULT. A intrat în vigoare la 1 iulie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Cod galben și roșu de caniculă și furtuni în România: avertizări ANM pentru următoarele zile
MediaFlux
Anunț OFICIAL de la Casa de Pensii. DECIZIA care SCHIMBĂ radical PENSIILE
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'