„Angry Birds Space”, care va fi lansat pe 22 martie pentru iOS, Android, Mac şi PC, are 60 de noi niveluri, noi personaje, superputeri şi un nou scenariu.
Acesta este şi primul joc anunţat din spaţiu, mulţumită NASA. Agenţia spaţială şi compania Rovio, producătoarea jocului, au realizat un parteneriat pentru a învăţa elevii de toate vârstele despre fizică şi explorarea spaţiului prin intermediul jocului „Angry Birds Space”.
„Vreau să fac nişte demonstraţii din fizică, care implică nişte lucruri pe care le veţi putea vedea în jocul Angry Birds”, a spus Petit în video.
Petit a împrumutat de la colegii săi din spaţiu o jucărie de pluş Angry Birds, adusă pe ISS anul trecut. În jocul Angry Birds Space, o gheară imensă fură ouăle păsărilor. Păsările supărate urmăresc apoi gheara printr-o gaură de vierme şi se trezesc într-o galaxie ciudată înconjurată de porci spaţiali.
Pentru că Petit nu avea şi un porc de pluş la bord, el a creat animalul dintr-un balon verde, pe care l-a desenat cu carioca.
„Nu mă pricep prea bine la artă. E bine că am hotărât să mă fac om de ştiinţă şi inginer în loc de artist, pentru că, probabil, aş fi murit deja de foame”, glumeşte Petit.
El a lăsat, apoi, să zboare prin camera de pe ISS două ouă adevărate. „Nu mă întrebaţi cum am făcut rost de ouă pe staţia spaţială”, a mai spus astronautul.
Folosind un elastic, el a lansat pasărea roşie de pluş, pentru a prinde porcuşorul, exact ca în joc.
El s-a folosit de această demonstraţie drept exemplu pentru o traiectorie, despre care Petit
a spus că este importantă pentru astronauţi în încercarea de a plănui traseul când lansează o rachetă către ISS.
Rovio a inclus în joc şi pe website-ul său şi un link către site-ul NASA, unde agenţia spaţială oferă mai multe informaţii despre gravitaţie şi efectele pe care le are asupra obiectelor care se mişcă în spaţiu.