Un atac nuclear este posibil! Fostul cancelar al Germaniei, Angela Merkel, susține că președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, trebuie luat foarte în serios cu amenințările nucleare, iar Occidentul să nu creadă că acesta face un joc la bluff.
”Trebuie să luăm în serios cuvintele lui Putin și să nu le respingem ca fiind bluff. Nu este un semn de slăbiciune, ci un semn de înțelepciune politică, dacă le luăm în serios”, a spus Angela Merkel, conform Newsingermany.com.
Stoltenberg, secretar general NATO: „Orice utilizare a armelor nucleare este absolut inacceptabilă. Rusia trebuie să ştie”
The Infographics Show: Ce înseamnă un „atac convenţional” al NATO împotriva Rusiei?
Două surse anonime au declarat pentru Financial Times că un atac nuclear asupra Ucrainei este puţin probabil să provoace o ripostă nucleară din partea NATO, dar au asigurat că va fi urmat de măsuri de răzbunare folosind arme convenţionale pentru a „pedepsi Rusia”.
Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, consilierul pentru securitate naţională de la Casa Albă, Jake Sullivan, şi preşedintele SUA, Joe Biden, l-au avertizat de multe ori pe dictatorul rus, Vladimir Putin, să nu folosească armele nucleare în Ucraina.
De asemenea, l-au ameninţat că vor urma „consecinţe catastrofale” pentru Rusia dacă Putin recurge la armament nuclear sau chimic.
The Infographics Show , un canal educaţional de pe YouTube, prezintă scenariul „pedepsirii Rusiei” pas cu pas, oferă detalii despre ce înseamnă un „atac convenţional” al NATO împotriva Rusiei şi cum ar putea SUA să răstoarne regimul lui Putin în maxim 50 de zile.
Scenariul ar fi viabil dacă Putin va ezita să folosească arme nucleare strategice ca se apere de forţele NATO.
Scenariul ar începe cu întreruperea rutelor de transport dintre Rusia şi Kaliningrad de către Lituania, urmat de un atac fulger din partea Rusiei împotriva statelor baltice.
La miezul nopţii, SUA încep să atace Rusia cu toată aviaţia, instalaţiile SAM şi trupele de pe flancul estic al NATO (statele baltice, Polonia, România), bombardând perimetrul defensiv vestic al Rusiei.
Sunt trimise apoi bombardierele stealth B-2 care să bombardeze lansatoarele ruseşti de rachete sol-aer printr-un atac bine cooordonat, similar cu operaţiunea Furtuna în Deşert din 1991.
NATO are gata planul în cazul în care Rusia va porni un război nuclear împotriva Ucrainei
Toată reţetaua sovietică de apărare ar urma să fie distrusă în câteva ore, pe durata nopţii. Apoi, SUA vor trimite avioanele supersonice F-35 „să-şi ducă sarcina la capăt” pentru a distruge toate bazele aeriene de-a lungul graniţei de est a Rusiei, şi infrastructura feroviară.
Aeronavele ruseşti ar urma să intercepteze aeronavele americane, dar sunt întâmpinate de un roi de avioane F-22. Este de aşteptat ca SUA să piardă multe aeronave de generaţia a patra, dar toată aviaţia Rusiei va fi rapid doborâtă.