Un avion de mici dimensiuni a dispărut între Croaţia şi Germania

Conform media croate, există temeri că avionul, care avea la bord un pilot şi trei pasageri, s-a prăbuşit în Marea Adriatică.
Filip Stan
29 mai 2022, 23:04
Un avion de mici dimensiuni a dispărut între Croaţia şi Germania

Un avion de mici dimensiuni, cu patru persoane la bord, a dispărut de pe radar duminică după ce a decolat din oraşul de coastă Split din Croaţia şi se îndrepta spre Germania, relatează DPA.

Conform media croate, există temeri că avionul, care avea la bord un pilot şi trei pasageri, s-a prăbuşit în Marea Adriatică.

Peste 100 de membri ai serviciilor de intervenţie şi salvare au fost mobilizaţi pentru localizarea avionului Cessna 182, conform Ministerului de Interne croat.

Potrivit unor oficiali, căutările sunt îngreunate de vremea nefavorabilă.

Un avion care efectua un zbor intern, cu 22 de persoane la bord, dat ”dispărut” în Nepal

Un avion operat de o companie aeriană privată din Nepal, Tara Air, a ”dispărut”, sâmbătă, cu 22 de persoane la bord, anunţă autorităţile, care precizează că o vreme înnorată împiedică o operaţiune de salvare cu elicoptere în ultmul loc cunoscut în care se afla aeronava, relatează Reuters.

Avionul a decolat din localitatea turistică Pokhara, situată la 125 de kilometri vest de Kathmandu, către Jomsom, la aproximativ 80 de kilometri nord-vest, declară Reuters aceşti oficiali.

Compania Tara Air deţine în principal avioane de tip Twin Otter cu turbopropulsoare de producţie canadiană.

”Un elicopter trimis într-o operaţiune de căutare a revenit la Jomsom din cauza condiţiilor meteo nefavorable, fără să localizeze avionul”, anunţă Autoritatea Aviaţiei Civile din Nepal.

Tragedie aviatică: avion prăbuşit în munţi – nu există supravieţuitori
”Elicoptere sunt pregătite să decoleze într-o operaţiune de căutare de la Kathmandu, Pokhara şi Jomsom după ce se îmbunătăţesc condiţiile meteorologice. Echipe de căutare din cadrul armatei şi poliţiei au plecat către locul respectiv”, anunţă ea.

Compania aeriană anunţă la la bordul avionului se aflau patru indieni, doi germani şi 16 nepalezi, inclusiv trei membri ai echipajului.

Şapte dintre pasageri sunt femei, precizează Tara Air. Avionul a pierdut contactul cu turnul de control cu cinci minute înainte să aterizeze la Jomsom, un loc turistic şi de pelegrinaj popular, a declarat un reprezentant al companiei sub protecţia anonimatului.

Agenţia meteorologică nepaleză a anunţat că straturi groase de nori acoperă zona Pokhara-Jomson.

Şeful poliţiei, Prem Kumar Dani, a anunţat că o echipă de căutare şi salvare a fost trimisă la sol în zonă, în apropiere de Muntele Dhaulagiri, al şaptelea cel mai înalt diin lume (8.167 metri).

Nepalul, în care se află opt dintre cei mai înalţi munţi din lume, inclusiv Everestul, înregistrează numeroase accidente aeriene.

Vremea se poate schimba brusc, iar pistele de aterizare sunt amplasate, de obicei, în zone muntoase greu accesibile.

La începutul lui 2018, un avion aparţinând US-Bangla Airlines, care efectua un zbor de la Dhaka la Kathmandu, s-a prăbuşit şi a luat foc, un accident soldat cu 51 de morţi în rândul celor 71 de persoane de la bord.

În 1992, toate cele 167 de persoane care se aflau la bordul unui avion aparţinând companiei Pakistan International Airlines (PIAa) au murit, după ce aeronava s-a lovit de un deal, la aterizare, la Kathmandu.

Spynews
Au fost găsite frigărui din carne de câine într-o destinație turistică frecventată de o mulțime de români. Autoritățile au luat măsuri de urgență
Bzi.ro
Iuliana Pepene a făcut ravagii, în costum de baie, pe litoral! Imagini incendiare cu blondina de la Antena 1
Fanatik.ro
Locul de muncă plătit cu 465 de lei net pe zi. Un gigant face angajări în România
Capital.ro
Interdicție pentru toți românii. Lege în România. Te duci la închisoare 30 de zile
Playtech.ro
A murit românul care a vândut NATO rușilor. Mihai Caraman, spionul care a pus „pe tavă” sovieticilor cele mai importante secrete
DailyBusiness
Este alertă de ultimă oră! România va fi măturată de furtuni și inundații
Adevarul
A fost confirmat primul caz de infectare cu West Nile în România. Un bucureștean de peste 60 de ani
Spynews
Capul Doloșman, comoara ascunsă de pe litoralul românesc, oferă peisaje unice. Cum ajungi la punctul turistic aflat în Jurilovca
Spynews
Se închide temporar circulația pe autostrada A2 București – Constanța. Șoferii vor fi restricționați în plin sezon
Evz.ro
Munții de bani pe care stă Charles. Ce avere deține regele
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
Gestul lui Alibec pentru gimnasta Anca Surdu, noua iubită, la nunta lui Ianis Hagi! Toată lumea s-a întrebat despre cine e vorba. EXCLUSIV
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Cauza decesului lui Sorin Nazîru. De ce a murit fostul portar al juniorilor de la Dinamo, de fapt
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
El este Robert, românul care a murit electrocutat în timp ce lucra în grădina unei vile, în Italia: „Plecăm de acasă pentru a merge la muncă și nu ne mai întoarcem”
Capital.ro
Se pierd toți banii. Obligatoriu până la 31 iulie. Statul român a dat avertismentul final
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Mircea Geoană confirmă discuția „tangențială” cu Nicolae Ciucă despre candidatură la summitul NATO
MediaFlux
RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE în SUA! ESTE FINALUL!
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!