Un avion militar american s-a prăbuşit deasupra estului Mării Mediterane UPDATE: cinci militari au murit

Un avion militar american s-a prăbuşit deasupra estului Mării Mediterane, a anunţat sâmbătă Comandamentul SUA din Europa, relatează Associated Press.
Filip Stan
12 nov. 2023, 09:21
Un avion militar american s-a prăbuşit deasupra estului Mării Mediterane UPDATE: cinci militari au murit

UPDATE: Cinci militari au murit în urma prăbuşirii unui avion american în Marea Mediterană în timpul unui exerciţiu, a anunţat duminică Comandamentul european al armatei americane (EUCOM).

”În timpul unei misiuni de rutină de realimentare în cadrul antrenamentelor militare, un avion militar american care transporta cinci militari s-a prăbuşit în Marea Mediterană. Toţi cei cinci militari de la bordul aeronavei au murit”, a precizat EUCOM într-un comunicat preluat de AFP.

Un avion militar american s-a prăbuşit deasupra estului Mării Mediterane, a anunţat, sâmbătă, Comandamentul SUA din Europa.
Comandamentul a precizat într-un comunicat că aeronava s-a prăbuşit în timp ce desfăşura operaţiuni de antrenament. Cauza este în curs de investigare, dar nu există indicii că ar fi fost implicată vreo activitate ostilă, relatează Associated Press, citată de News.ro.

Avionul Spartan care trebuia să-i aducă în țară pe cei 41 de români din Cairo s-a stricat. UPDATE: Românii au ajuns în ţară sâmbătă noaptea

Comandamentul a transmis că, din respect pentru familiile afectate, nu vor fi făcute publice alte informaţii despre personalul implicat.

Nu este clar, deocamdată, cărui serviciu militar aparţinea aeronava. Forţele aeriene americane au trimis escadrile suplimentare în regiune, iar portavionul USS Gerald R. Ford, care are la bord o serie de aeronave, a operat, de asemenea, în estul Mediteranei.

„În seara de 10 noiembrie, un avion militar american ce efectua operaţiuni de antrenament în Mediterana Orientală a suferit un accident şi s-a prăbuşit”, a afirmat EUCOM într-un comunicat, conform Agerpres.

Război în Israel: Hamas, atac furibund cu rachete, SUA trimit al doilea portavion în zonă, iar Israelul pregăteşte invazia pe „apă, aer şi uscat” în Gaza VIDEO

„Putem afirma cu siguranţă că avionul efectua un zbor de antrenament şi că nu există niciun indiciu privind o activitate ostilă”, adaugă textul, potrivit căruia „incidentul de antrenament face în prezent obiectul unei anchete”.

Nu a fost făcută nicio precizare legată de tipul sau destinaţia avionului militar implicat în acest incident.

Comandamentul European nu a dorit să identifice ce tip de aeronavă s-a prăbușit sau dacă cineva a fost ucis și nu este clar care este starea echipajului, nptează și CNN.

„Din respect pentru familiile afectate, nu vom face publice alte informații despre personalul implicat în acest moment”, se arată în comunicat.

SUA au desfăşurat un portavion şi alte nave de război în Mediterana Orientală, pentru a contribui la împiedicarea răspândirii conflictului dintre Israel şi mişcarea islamistă palestiniană Hamas în regiune.

După ce în 7 octombrie Hamas a lansat un atac terorist de amploare asupra sudului Israelului, soldat cu peste 1.200 de morţi, armata israeliană a ripostat aerian, terestru şi naval împotriva Fâşiei Gaza. Conform Ministerului Sănătăţii din Gaza, peste 11.000 de oameni şi-au pierdut viaţa ca urmare a acestei riposte.

Spynews
David Popovici a vorbit despre relația pe care o are cu Taisia, iubita lui: „Mă face să nu mă simt vinovat”
Bzi.ro
Ioana Tamaș, apariție incendiară, în costum de baie! Soția lui Gabi Tamaș, în vârstă de 36 de ani, a făcut senzație pe plaja din Bali
Fanatik.ro
Peștele bun și ieftin care te ajută să ai oase sănătoase. Îl găsești ușor în comerț și e bombă de vitamine
Capital.ro
Dezvăluire cumplită despre Traian Băsescu. Suferința fost mare
Playtech.ro
Lili Sandu a arătat TOT. Imagini de senzație cu vedeta la 45 de ani. Arată FABULOS
DailyBusiness
Strănuți sau tușești? NU vei mai avea voie în tren! Vei fi dat jos pe loc din vagon
Adevarul
E Budapesta peste București? Un vlogger celebru dă verdictul. „Sunt șocat de ceea ce văd, priviți câtă nesimțire aici” VIDEO
Spynews
Țara de vis în care să vă petreceți anii de pensie. Serviciile medicale sunt gratuite și se află în topul statelor cu un nivel de trai avantajos
Spynews
David Popovici luptă pentru aurul olimpic și la 100 de metri. Programul de marți al românilor la Jocurile Olimpice de la Paris
Evz.ro
CFR, nou regulament pentru călători. Personalul feroviar te poate da jos din tren imediat
Ego.ro
Cine este și cu ce se ocupă iubita lui David Popovici. Taisia, în lacrimi când sportivul a câștigat aurul olimpic la Paris
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
David Popovici explică succesul victoriei de la JO 2024. Ce a făcut după startul cursei, asta i-a adus AURUL
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Răsturnare de situație în cazul accidentului din Pantelimon: Piciorul fetiței de 7 ani nu a putut fi salvat din cauza complicațiilor
Capital.ro
Bani pentru FEMEILE din România. 4 septembrie, data limită la dosar. Mii de euro de persoană
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
stirilekanald.ro
VIDEO Reacția halucinantă a tatălui adolescentului care a ucis un copil în Pantelimon. Ireal cum își apară fiul după tragedia provocată: „Dumneavoastră nu ați fost începător?”
substantial.ro
Roy Cooper și Gretchen Whitmer se retrag din cursa pentru vicepreședinția SUA
MediaFlux
RĂSTURNARE de SITUAȚIE privind ADERAREA la SCHENGEN! AUSTRIA a ANUNȚAT!
Shtiu.ro
Cele mai bune glume la postarea lui Iohannis despre reușita lui Popovici!