Bărbatul a arătat pe telefonul mobil o fotografie cu un permis de conducere, însă în urma verificărilor efectuate în bazele de date, autoritățile au constatat că bărbatul nu a obţinut niciodată dreptul de a conduce autoturisme.
Individul a declarat că prin intermediul unei reţele de socializare, a contactat o persoană necunoscută căreia i-a plătit suma de 1.600 de euro și a primit în schimb un permis de conducere fals.
Poliția efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun, relatează Antena3.
Un tânăr prins cu un permis de conducere fals se afla la volanul unui microbuz înmatriculat în România. Bărbatul de 30 de ani a fost descoperit în momentul în care poliţiştii de la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac I i-au cerut documentele.
„Poliţiştii de frontieră au constatat că permisul de conducere nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, acesta fiind fals. Poliţiştii de frontieră au efectuat cercetări în urma cărora au constatat că bărbatul nu deţine dreptul de a conduce.
Cu privire la cele constatate, bărbatul în cauză a declarat că a obţinut documentul fals de la o persoană necunoscută din România, contra sumei de 3.000 de euro”, se arată într-un comunicat de presă transmis, joi, de Poliţia de Frontieră Arad, conform Agerpres.
Bărbatul este cercetat pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a deţine permis de conducere, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.
În urmă cu două săptămâni, mai multe stenograme incendiare au ieşit la iveală în dosarul permiselor obţinute prin şpagă la Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor (DRPCIV) Suceava, în care au fost reţinuţi 14 inculpați, în legătură cu presupusa fraudare a examenelor de obținere a permiselor de conducere și înmatricularea autoturismelor.
Stenograme din dosar, apărute în presă, arată dimensiunea reală a fenomenului „fabricii de permise” de la Suceava, acolo unde procurorii au găsit aproximativ un milion de euro, bani cash ascunşi în valize sau chiar în ligheane.
Anchetatorii susţin că în anumite zile, în funcţie de numărul de candidaţi care fraudau proba teoretică, acesta putea încasa cu titlu de mită peste 20.000 euro, iar stenogramele din dosar par a valida ipoteza procurorilor.