Poliția din Nottinghamshire a declarat că bărbatul din Newark a sunat de 68 de ori la camera de control a serviciului 112, într-o perioadă de doar 90 de minute.
Poliția a spus că bărbatul le închidea adesea telefonul ofițerilor atunci când aceștia îl întrebau ce s-a întâmplat.
După ce nu au reușit să obțină nimic la telefon, ofițerii au decis să se deplaseze la adresa acestuia și l-au găsit beat în pat și fără a avea nevoie de ajutor din partea poliției.
Apelurile de acest gen sunt tot mai frecvente în cazul Poliției din Nottinghamshire, potrivit comunicatului de presă publicat pe site-ul propriu.
Recent au fost sunați de un locuitor din Mansfield care avea nevoie de ajutor pentru a ieși din propria magazie. Bărbatul, aflat în stare de ebrietate, le-a spus polițiștilor că „nu știa unde se află” și apoi le-a cerut polițiștilor încă o bere – ulterior le-a spus că nu era nevoie de poliție.
De asemenea, poliția din Nottinghamshire a amintit un incident în care au fost chemați în mod bizar de un automobilist furios după ce un garaj nu i-a acceptat bonul de combustibil.
Ca urmare a acestor incidente, poliția locală a lansat rugămintea către locuitori de a-i suna doar în caz de urgență, adăugând că „numărul 999 (n.r. echivalentul 112 în Marea Britanie) nu este acolo pentru a fi apelat pentru chestiuni banale”.
Inspectorul-șef al poliției din Nottinghamshire, Christopher Sullivan, a declarat: „Acestea sunt doar câteva exemple ale numărului de apeluri false sau nepotrivite pe care le-am primit recent.
Aceste apeluri le răpesc timp prețios ofițerilor noștri care trebuie să se ocupe de urgențe reale sau de infracțiuni care îi afectează pe locuitorii noștri, unele dintre acestea punându-le viața în pericol sau schimbându-le viața.
Apelarea numărului 999 de 68 de ori într-o perioadă de 90 de minute, atunci când sunt în stare de ebrietate, este inacceptabilă. Ofițerii s-au deplasat la adresă și l-au găsit pe bărbat în pat. Aceasta este o risipă completă a resurselor noastre.
Ne apropiem acum de una dintre cele mai aglomerate perioade ale anului – Crăciunul – și există o mare presiune asupra serviciului nostru. Le reamintim oamenilor că ar trebui să sune întotdeauna la 999 dacă o infracțiune este în desfășurare sau dacă există un risc imediat pentru viață și siguranță.”
Folosirea abuzivă a unui apel la 999 este o infracțiune penală – și dacă este găsit vinovat – ar putea fi amendat sau chiar trimis la închisoare. Efectuarea unui apel fals la 112 ar putea atrage o pedeapsă maximă de până la șase luni de închisoare sau de o amendă de 5.000 de lire sterline, conform Ladbible.
Citeşte şi: Încă o mare țeapă! Prima țară din lume care va interzice mașinile electrice