Bărbat decedat avertisment că nu avea asupra sa declaraţie. Un bărbat din Râşnov, judeţul Braşov, s-a trezit în cutia poştală cu un avertisment de încălcare a restricţiilor impuse de pandemie pe numele fratelui său, decedat de doi ani. Pe 24 ianuarie 2021, la ora 5:10, agentul Neculoiu Gheorghe a întocmit un proces-verbal prin care îl avertiza pe numitul Dihoiu Vasile că a fost surprins, în seara zilei de 23 ianuarie 2021, la ora 23.20, „pe strada Vlad Ţepeş fără a deţine asupra sa declaraţia pe propria răspundere, încălcând prevederile Legii 55/2020”, scrie adevarul.ro.
În realitate, lucrurile au stat în felul următor. Cel oprit pe stradă după ora 23.00 de agentul local a fost, de fapt, fratele în viaţă. Eroarea s-a produs atunci când s-a completat procesul-verbal, însă datele de identificare, CNP-ul şi adresa, au fost cele corecte.
Bărbatul pe numele căruia trebuia, de fapt, să fie emis avertismentul a recunoscut că în seara respectivă s-a întâlnit pe stradă cu agentul de Poliţie. Acesta îşi căuta strănepotul dispărut de acasă şi chiar i-a solicitat sprijinul poliţistului pentru găsirea copilului. Adresa trecută pe avertisment era cea corectă, însă bărbatul susţine că seria şi numărul cărţii de identitate şi CNP-ul nu îi aparţin. eroarea s-a produs din cauza faptului că poliţistul local a completat procesul-verbal abia dimineaţa, după ora 5.00, şi nu în momentul constatării faptei.
La începutul lunii februarie, tot Braşovul a fost scena unei situaţii inedite. O femeie din Braşov a fost trimisă în judecată, după ce fabrica la care lucrează i-a transferat în cont, din greşeală, peste 100.000 de lei, adică mai mult de 20.000 de euro. Muncitoarea a refuzat să restituie suma, motiv pentru care a fost condamnată. Procesul se află pe rolul Curţii de Apel Braşov, iar sentinţa finală a rămas în pronunţare.
Din rechizitoriul procurorilor reiese că reprezentanţii firmei au încheiat un angajament de returnare a banilor, după ce şi-au dat seama că transferaseră suma uriaşă în contul angajatei. Tânăra nici nu a vrut să audă de asta şi a folosit „salariul” de peste 20.000 de lei în interes propriu.
Pentru că a refuzat că returneze banii, tânăra a fost pusă sub urmărire penală şi apoi trimisă în judecată pentru însuşirea bunului găsit sau ajuns din eroare la făptuitor, potrivit Ziare.com.