Un bărbat infectat cu coronavirus s-a sinucis în spital. Declaraţiile şocante ale fiului său: „Ne-a zis că nu mai rezistă, că se aruncă pe geam”

Un bărbat în vârstă de 71 de ani, diagnosticat cu covid-19, s-a sinucis la 10 zile de la internare. Incidentul s-a petrecut în Spitalul Judeţean din Călăraşi. Fiul bătrânului spune că tragedia ar fi putut fi evitată dacă amenințările tatălui său ar fi fost luate în serios.
Loredana Brumă
25 mart. 2021, 22:56
Un bărbat infectat cu coronavirus s-a sinucis în spital. Declaraţiile şocante ale fiului său:
Un bărbat infectat cu coronavirus s-a sinucis în spital. Declaraţiile şocante ale fiului său: "Ne-a zis că nu mai rezistă, că se aruncă pe geam"

Un bărbat infectat cu coronavirus s-a sinucis în spital. Vasile Tilişcan avea 71 de ani şi s-a sinucis la 10 zile după ce a fost internat la Spitalul Judeţean din Călăraşi. Familia sa spune că medicii au fost avertizaţi de gândurile bătrânului, însă nimeni nu l-a luat în serios. La scurt timp, nea Vasile a fost găsit cu un cuţit înfipt în abdomen.

Un bărbat infectat cu coronavirus s-a sinucis în spital: „Nu mai rezist, mor aici”

Citeşte şi Bărbat mort cu zile în spital Covid. SMS-uri şocante trimise familiei: „Nici dracu nu se uită la mine. Să ştii că mor cu zile”

Vasile Tilișcan era diabetic și cardiac. Fiul acestuia povesteşte că a fost sunat de tatăl său care i-a spus că se simte rău şi că ar vrea să meargă la spital, pentru un consult. La spital, Vasile a fost confirmat cu coronavirus.

„Și-a făcut singur bagajul, s-a urcat în ambulanță pe picioarele lui. Noi l-am încurajat, să nu intre în panică, să respecte indicațiile doctorilor”, spune fiul.

Deşi tot weekendul bărbatul a vorbit la telefon cu familia şi părea că totul este în regulă, pe 1 martie lucrurile s-au schimbat.

„Tata a început să se plângă la telefon că i s-a făcut o injecție intramusculară și că nu poate închide ochii. ‘Calmează-te, băi, tată, nu ești intubat, ești pe secția de COVID, nu la ATI’, i-am zis. Seara, ne-a sunat din nou și ne-a zis că nu mai rezistă, că se aruncă pe geam! Am fost șocați, în condițiile în care nu a avut niciodată probleme psihice.

Am sunat la spital, le-am transmis să aibă grijă, că ne-a spus că se aruncă pe geam. O doamnă care ne-a răspuns ne-a asigurat să stăm liniștiți, că sunt gratii la ferestre. Pe 2 martie am vorbit iar. A spus că a apăsat butonul de panică, dar sună degeaba. Îi ieșise branula, însă n-a venit nimeni la el: ‘Lăsați-mă în pace, nu mai rezist, mor aico’, ăsta era mesajul.

Soția lucrează în sistem, spune că, poate dacă i se făcea un control psihiatric, nu se ajungea la o nenorocire. Poate avea nevoie de antidepresive. Oricum, nu știm nimic din ce i s-a dat, nu am privit foaia de observație. Pe surse, cum se spune, am aflat că i s-a prescris haloperidol. Îi lăsau pe noptieră două picături, într-o linguriță. Dumnezeu știe dacă le-a luat sau nu”, a povestit fiul bărbatului, potrivit Libertatea. 

Citeşte şi Mămică din Cluj, revoltată de mâncarea din spital: „Pentru ce plătim atâţia bani la ţara asta? Ca să primim mămăligă cu gem?”

Pe 3 martie, bărbatul a vorbit din nou cu familia sa. Le-a povestit că este legat şi că nu se poate mişca. Familia a încercat să-l liniştească, însă nu a reuşit.

„Nu știa de ce a fost legat. Eu și sora mea, de la Timișoara, tot încercam să-l liniștim. El era pasionat de fotbal, ținea cu Steaua, îl anunțam ce a mai făcut actuala FCSB. Nu avea TV, nu avea aparat de radio. Am vrut să-i las un ziar la poarta spitalului. N-a vrut, era foarte tensionat”, mai povesteşte fiul lui Vasile.

Într-o nouă discuție cu familia sa, bătrânul a amenințat iar că se sinucide:

„A vorbit cu nepoata mea: ‘Tataie, să fii sănătoasă, să te faci polițistă, cum vrei tu, dar eu n-o să mai vin acasă’. Fiica fratelui meu a început să plângă. Tata se plângea și că i se administra insulină rapidă: ‘Mă omoară aici, am glicemia la 400’ „, a mai povestit fiul bărbatului.

Pe 9 martie, trupul neînsuflețit a fost dus la IML, pentru necropsie.

Sursa foto: Libertatea.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
Orașul din România în care se deschide o nouă fabrică gigant. Vor fi sute de locuri de muncă, germanii au făcut o investiție de zeci de milioane de euro aici
Capital.ro
A explodat BOMBA despre Traian Băsescu! S-a aflat ce a făcut fostul președinte al României
Playtech.ro
DOLIU în muzică! Marele artist A MURIT! Fanii nu-și pot reveni!
DailyBusiness
ALERTĂ DE CUTREMUR! Două seisme au avut loc în România
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Bianca Drăgușanu a avut dreptate. Bădălău a călcat strâmb de mai multe ori
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
BREAKING | Crima care a zguduit Buzăul. Și-a ucis soția cu toporul când a auzit ce dorea să facă. Martor la incident a
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Uciderea unui urs care a atacat un turist în Italia, oprită de activiști! Animalul poate fi transferat în România
Capital.ro
Când se dă permisul de conducere înapoi? Lege nouă pentru șoferii din România
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
substantial.ro
Retragerea lui Joe Biden Stârnește Întrebări în Europa privind Oportunitățile Kamalei Harris
MediaFlux
ANAF va CONTROLA TOȚI românii! Vom avea CNP FISCAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!