Totul a început în satul Buda, comuna Lespezi, judeţul Iaşi, când bărbatul a început să se simtă rău, scrie bzi.ro. După prima criză de epilepsie, membrii familiei au chemat ambulanţa.
Citeşte şi Secţiile de arşi de la Timişoara şi Iaşi vor fi deschise în septembrie
Ambulanta a venit din Paşcani şi l-a transportat la spitalul din localitate, unde medicii au putut doar să-i stabilizeze tensiunea. De la Spitalul Paşcani, bărbatul a fost trimis către Iaşi, unde a fost plimbat, mai mult de 36 de ore, între trei unitati medicale.
Bătrân din Iaşi bolnav de epilepsie, plimbat peste 30 de ore între spitale
Astfel, bărbatul a ajuns pe rând, de mai multe ori, la Institutul de Psihiatrie „Socola”, la Spitalul de Neurochirurgie şi la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului „Sf. Spiridon”.
„Totul a inceput in urma cu doua seri, cand socrului meu i s-a facut rau si a facut o criza de epilepsie. I-am acordat primul ajutor si, intre timp, sotia a sunat pentru a solicita ajutorul unui echipaj medical. Pana a ajuns echipajul medical, au trecut aproximativ 40 de minute, dar acest lucru nu este atat de important. Totul s-a intamplat in localitatea Buda, iar ambulanta a venit din Pascani. Intre timp, barbatul a mai facut o criza, la care a supravietuit. A sosit ambulanta si socrul a fost transportat la Spitalul Pascani, unde a fost stabilizat din punct de vedere al tensiunii, dar nu au putut sa-i faca mai mult. Astfel, s-a decis si s-a apelat Institutul de Psihiatrie Socola din Iasi. La Psihiatrie s-a comunicat că, mai intai, pacientul trebuie sa fie dirijat catre Spitalul de Neurochirurgie din Tatarasi”, a povestit ginerele pacientului.
După 36 de ore de aşteptare, medicii au decis, într-un final, ca bătrânul să fie internat la Neuro.
Tudor Ciuhodaru spune că situaţia din Iaşi este foarte gravă şi este veche de 25 de ani.
„Numărul pacienţilor plimbaţi între spitale a crescut exponenţial, iar mulţi dintre ei sunt în stare critică. Este foarte grav pentru că vorbim despre pacienţi care îşi pot pierde viaţa”, a declarat medicul ieşean la Antena3.
Vasile Barbu, de la Asociaţia pentru protecţia pacienţilor, susţine că în acest caz se poate vorbi şi despre o superficialitate în abordarea actului medical de către specialiştii din UPU.