Pe listele întocmite de conducerea filialei judeţene a PNL, la Ciohorăni apare drept candidat Gheorghe Sârghi, scrie ziaruldeiasi.ro.
„Să fim serioşi. Cred că ştiu dacă am sau nu adversar. A fost într-adevăr propus Sârghi, îl ştiu, e băiat bun, dar s-a retras. A fost o problemă cu listele de semnături de susţinere, probabil nu a avut destule. Comuna are 2.100 de locuitori, că e un singur sat. Toţi sunt cu PSD. Ce rost avea să-şi mai depună careva candidatura?”, a precizat Ticu.
„După cum se prezintă situaţia, putem spune că domnul Ticu chiar nu are contracandidat, atât la propriu, cât şi la figurat. Dincolo de glumă, sperăm ca în Ciohorăni să scoatem un scor electoral cât mai bun, având în vedere circumstanţele date”, a declarat şeful de campanie al PSD, Cristian Stanciu.
Comuna Ciohorăni s-a înfiinţat în 2004, când satul s-a desprins de comuna Mirosloveşti în urma unui referendum local. De atunci, a fost ales ca primar, cu regularitate, Simion Ticu. La ultimele alegeri locale, cele din 2012, el a avut un singur contracandidat, din partea PP-DD. Cristian Isachi a obţinut doar 10,53% din voturi. Lista de consilieri locali ai lui Ticu a fost favorită de departe, obţinând 74,5% din voturi. Fosta USL a obţinut 8 mandate de consilier local, faţă de două obţinute de PP-DD şi unul adjudecat de UNPR. În 2008, concurenţa la primăria Ciohorăni a fost mai dură, în cursă înscriindu-se patru candidaţi. Ticu a obţinut 78,35% din voturi, de 3,5 ori mai multe decât reprezentanţii PDL, PC şi PNL la un loc.
„În 2008 m-am rugat de unul de la noi să candideze, ca să nu alerg singur. Ştiţi cum se spune, că alergi singur şi ieşi pe locul doi. Acum, n-a mai vrut nici el să candideze, că zicea că ar râde lumea de el. În trei mandate, ce era de făcut în comună s-a cam făcut. Nici nu mai au ce să promită alţii. Se uită lumea în jur şi vede. Comunitatea e mică şi e uşor să judeci omul. De-acum, ne pregătim de depunerea jurământului şi ne vedem de campanie, pentru consiliul local şi cel judeţean. Am terminat alegerile pentru primărie, rămân celelalte”, a spus Ticu. Acesta a precizat că singurul partid înscris în cursa pentru fotoliile de consilier local în afara PSD este Partida Romilor.
În comună există o numeroasă comunitate romă, ţiganii reprezentând conform datelor oficiale 10% din populaţie sau o treime, conform estimării primarului. „La Ciohorăni nu avem nici noi candidat, cum nu au nici liberalii. E o comună în care câştigătorul este cunoscut dinainte, şi nici nu este singura. La Ipatele e cam la fel. Contracandidatul la primărie este singurul consilier local de opoziţie de ani de zile. E tot comuna PSD”, a spus deputatul PMP Petru Movilă.
Citeşte şi ALEGERI LOCALE 2016. Un candidat PNL la alegerile locale, surprins în ipostaze compromiţătoare FOTO
Comuna Ciohorăni este aşezată pe un drum naţional, ibeneficiind astfel de asfalt încă de la înfiinţare. În comună a fost construită o sală de sport, a fost înfiinţat un serviciu voluntar pentru situaţii de urgenţă, a fost reabilitată şcoala, iar lucrările la noul sediu al primăriei sunt aproape finalizate. În final, în faţa acesteia va fi amenajat un parc de 2.000 mp, cu alei, trotuare şi fântână arteziană. În cursul acestui an ar urma să fie modernizate drumurile interioare, să fie construite o grădiniţă şi un centru de îngrijire a bătrânilor, să fie dotat căminul cultural şi serviciul pentru situaţii de urgenţă. „O să am o problemă peste 4 ani, că n-o să mai ştiu ce să le promit oamenilor, ca să mă voteze. Satul nostru este aşezat cumva pe 7 dealuri, precum Iaşul pe 7 coline. O să mă gândesc la vreo telegondolă sau ceva de genul ăsta”, a încheiat Ticu.