Un celebru producător hollywoodian recunoaşte că a fost spion israelian

Arnon Milchan, al cărui nume este necunoscut marelui public, este responsabil de filme celebre ca "Pretty Woman" sau "Fight Club", dar sub acoperirea meseriei de producător el ducea o viaţă dublă.
Iulian Tudor
27 nov. 2013, 11:50
Un celebru producător hollywoodian recunoaşte că a fost spion israelian

Arnon Milchan a mai produs pelicule de mare succes ca „Once Upon a Time in America„, „Brazil„, „Heat” sau „L.A. Confidential„. Numele lui se leagă de peste 120 de filme realizate la Hollywood, potrivit Agerpres.

La „povestea de succes” americană se adaugă astăzi o nouă latură: magnatul din domeniul cinematografic, născut acum 68 de ani în Palestina – aflată atunci sub protectorat britanic – a pus capăt zvonurilor care circulau în industria hollywoodiană şi susţine că a fost cu adevărat spion al serviciilor secrete israeliene.

Totul a plecat de la o biografie neautorizată publicată în 2011 şi intitulată „Confidential: The Life of Secret Agent Turned Hollywood Tycoon – Arnon Milchan”, scrisă de Meir Doron şi Joseph Gelman. Autorii dezvăluie în carte faţa ascunsă a producătorului hollywoodian care fusese până la mijlocul anilor 1980 agent al Lekem, agenţie de informaţii israeliană specializată în spionajul tehnologic. Afirmaţia este confirmată în carte de actualul preşedinte israelian, Shimon Peres, care spune că el l-a recrutat pe Milchan.

Acesta avea ca misiune crearea unor societăţi paravan în beneficiul serviciilor secrete din ţara lui, precum şi cumpărarea de componente utilizate la construirea şi întreţinerea arsenalului nuclear israelian. „Am făcut-o pentru ţara mea şi sunt mândru de acest lucru„, a spus Milchan într-un interviu televizat acordat unei emisiuni israeliene difuzate la 25 noiembrie.

Când am sosit la Hollywood, m-am detaşat complet de activităţile mele ca să mă dedic cinematografiei, pasiunea mea. Câteodată însă am făcut ambele lucruri„, a spus el, adăugând că a lucrat în secret cu alte nume mari de la Hollywood.

Primele zvonuri au apărut în 1985, după inculparea lui Richard Kelly Smyth, preşedinte al unei firme de import-export californiene, pentru trafic ilegal de detonatoare de arme nucleare. Acestea fuseseră expediate în Israel prin una din societăţile lui Milchan. Agenţia Lekem s-a dizolvat în 1987, după condamnarea la închisoare pe viaţă a fostului analist al Marinei americane Jonathan Pollard, acuzat că a furnizat Israelului mii de documente secrete din domeniul apărării.

Spynews
Văduva lui Costel Corduneanu face lumină la aproape cinci luni de la moartea lui! Grațiela demontează zvonurile conform cărora ar fi fost ajutată financiar
Bzi.ro
Imagini fierbinți cu cea mai senzuală conducătoare de federație din România! Irina Deleanu arată senzațional la 49 de ani!
Fanatik.ro
Mai trecem la ora de iarnă în 2024? Ce s-a decis la nivelul UE în legătură cu schimbarea orei
Capital.ro
Doliu infinit! A murit marea stea a muzicii. Celine Dion a împietrit
Playtech.ro
Când trecem la ora de iarnă în 2024. Data în care noaptea devine mai lungă
DailyBusiness
Stagiul militar obligatoriu pentru femei
Adevarul
Mircea Badea și Carmen Brumă, implicați într-un accident rutier pe insula Corfu. „Se putea termina groaznic”
Spynews
Mădălina de la Insula iubirii este însărcinată? Cum a răspuns ispita atunci când a fost întrebată dacă urmează să-l facă pe Dani tată
Spynews
Ronald Gavril, urare pentru Anamaria Prodan, de ziua ei de nume: „Îngerii să-ți călăuzească pașii”. Cei doi radiază de fericire
Evz.ro
Adevărul despre steaua de pe Walk of Fame al lui Vali Vijelie. Câți bani a plătit de fapt cântărețul pentru distincție
Ego.ro
”Trădătoarea” tenisului românesc e mai FIERBINTE ca vara! Imaginile au scăpat pe internet FOTO
Prosport.ro
FOTO. Zeița de la Montreal, în costum de baie, la 62 de ani. Cum arată Nadia Comăneci pregătită de plajă
wowbiz.ro
Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță
Cancan.ro
Aceștia sunt pensionarii cărora li se DUBLEAZĂ pensiile după recalculare. Primesc de două ori mai mulți bani!
Playsport.ro
IREAL! Suma uriașă pe care a primit-o Antonia de la o casă de pariuri! Unii nu câștigă atâția bani nici în două vieți
kanald.ro
Sărbătoare cu cruce neagră în calendarul ortodox la data de 9 septembrie 2024: Ce trebuie să facă credincioșii în această zi?
Capital.ro
Accident rutier! În ce stare este acum Mircea Badea. Anunţul lui Carmen Brumă
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ea este cea mai sexy culturistă din România!
stirilekanald.ro
Melissa s-a căsătorit pe 24 august și la nici două săptămâni de la nuntă a dispărut. Șocant cum a fost găsită pe 7 septembrie
substantial.ro
CS Rapid Bucureşti debutează victorios în Grupa B a Ligii Campionilor la handbal feminin
MediaFlux
DONALD TRUMP a prezentat planul de pace pentru UCRAINA. Unde va suna fostul președinte
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...