Un cerşetor român câştigă sume colosale, peste 1.000 de euro pe săptămână. Poliţia atrage atenţia: „Nu le oferiţi nimic”

Poliția olandeză, siderată de cât face pe săptămână un cerșetor român. Mai mult decât salariu minim pe două luni în ţara noastră.
Filip Stan
30 mart. 2024, 12:33
Un cerşetor român câştigă sume colosale, peste 1.000 de euro pe săptămână. Poliţia atrage atenţia:

Meseria de cerşetor este una în trend pentru români, care şi-au şi externalizat serviciile în alte ţări din Europa.  În timp ce Haarlemul, un oraș pitoresc din Olanda, atrage turiștii cu străzile sale înguste și arhitectura sa fermecătoare, realitatea din spatele acestui decor idilic este adesea mai puțin plăcută. Un aspect al vieții de zi cu zi care a stârnit îngrijorare în rândul locuitorilor este prezența cerșetorilor români în centrul orașului. Un polițist olandez a arătat, siderat, cât câștigă un cerşetor român într-o săptămână: peste 1.000 de euro. Adică mai mult decât ar câștiga un muncitor cu salariul minim în România în două luni.

În postările sale recente, polițistul a dezvăluit detalii șocante despre situația cerșetorilor români, evidențiind un aspect al vieții de zi cu zi care este adesea trecut cu vederea. Într-o societate în care adesea privim cerșetoria ca pe o formă de nevoie extremă și disperată, adevărul este că unii cerșetori, inclusiv cei români din Haarlem, sunt departe de a fi lipsiți de mijloace. Prin intermediul postărilor sale, polițistul a încercat să dezvăluie această realitate dură, sperând să ofere o perspectivă mai profundă asupra fenomenului cerșetoriei.

De ce nu este bine să dai mărunțiș cerșetorilor. Lidia Fecioru: „Mai bine lasă un leu întreg”

Una dintre informațiile furnizate de polițistul olandez a fost legată de veniturile substanțiale pe care le obțin cerșetorii români. Contrar percepției populare, acești cerșetori nu sunt neapărat în pragul sărăciei. Mulți dintre ei, potrivit polițistului, câștigă sume considerabile săptămânal din practicarea cerșetoriei. Aceste venituri, care pot ajunge chiar și la câteva sute sau o mie de euro pe săptămână, pot oferi o perspectivă completă asupra motivelor care îi determină pe unii oameni să își aleagă această cale, potrivit Știridiaspora.ro.

 

Polițistul olandez atrage atenția asupra cerșetorilor români: Nu le oferiți nimic!

Cu toate acestea, polițistul a atras atenția asupra faptului că problema cerșetorilor români nu se rezumă doar la aspectul financiar. Mai mult decât atât, acești cerșetori pot cauza neplăceri considerabile în comunitatea locală. Lucrând în grupuri organizate și având uneori o atitudine încăpățânată, ei pot deveni o sursă de perturbare pentru locuitorii din Haarlem. Astfel, avertismentul polițistului nu este doar despre evitarea interacțiunilor cu acești cerșetori din punct de vedere legal, ci și despre protejarea bunăstării și siguranței comunității.

Oameni buni, vreau să atrag încă o dată atenția asupra acestui aspect. În continuare, întâlnim zilnic cerșetori români în centrul orașului. Acum sunt din nou doi. Ei lucrează în grupuri. Sunt mai degrabă încăpățânați decât disperați. Nu le oferiți nimic! În afara faptului că este ilegal, ei cauzează și neplăceri considerabile. Din motive de confidențialitate, nu pot spune prea multe, dar majoritatea dintre ei sunt cunoscuți de poliție. Veniturile lor uneori ajung de la câteva sute la chiar o mie de euro pe săptămână. Sunteți avertizați constant de poliție”, se arată în postarea polițistului olandez, însoțită de două poze cu pancartele cerșetorilor.

 

Deși polițistul a dezvăluit aceste detalii tulburătoare, el a recunoscut și limitările în ceea ce privește abordarea problemei. Din motive de confidențialitate și sensibilitate, polițistul nu a putut oferi prea multe detalii despre individul și circumstanțele specifice ale cerșetorilor români. Cu toate acestea, prin postările sale, el și-a propus să creeze o mai mare conștientizare și înțelegere în rândul comunității cu privire la această problemă complexă.
Ce salariu are Leonard Doroftei în Canada, după ce a fost numit cerşetor în România: „Lucrez de luni până luni, fără pauză”
În final, postările polițistului olandez pe Instagram au oferit un impuls necesar pentru o discuție mai profundă despre cerșetoria românească din Haarlem. Ele au subliniat faptul că fenomenul cerșetoriei este mult mai complex decât poate părea la prima vedere și că este necesară o abordare holistică și empatică pentru a aborda această problemă în comunitatea locală. Prin deschiderea dialogului și crearea unei conștientizări mai mari, sperăm că Haarlemul poate găsi soluții durabile și eficiente pentru a gestiona această provocare socială și a proteja bunăstarea tuturor locuitorilor săi.

Cât câștigă un cerşetor în Iași. Venitul lui poate concura cu salariul lunar al unui IT-ist bine plătit

Numărul cerșetorilor din Republica Moldova care sunt pe străzile municipiului Iași continuă să crească. Într-una din zile, în jurul prânzului, o patrulă de la Poliția Locală a depistat un tânăr care cerșea zona Tudor Vladimirescu. Agenții l-au ridicat de pe stradă și l-au adus la secție. Când a început să scoată tot ce avea în buzunare, agenții au rămas uimiți. Asupra sa au fost descoperite mai multe obiecte, precum brichete, țigări, încărcător de telefon, baterie externă, dar și o sumă frumoasă de bani.

Cât câștigă un cerșetor în Iași. Venitul lui poate concura cu salariul lunar cu un IT-ist bine plătit

Bărbatul făcuse din cerșit, în ziua respectivă, nu mai puțin de 1.003 lei. Suma respectivă era alcătuită din foarte multe bancnote de 1 leu, dar și câteva de 5 sau 10 lei, și ar fi fost obținută în doar câteva ore de către tânărul care cerșea pe stradă.

Citește și: Un cerşetor a fost ridicat de poliţie, dar agenţilor nu le-a venit să creadă ce au găsit asupra lui

„În Tudor Vladimirescu, în intersecția dinspre Metalurgie a fost depistat un tânăr de 23 de ani, care apela la mila trecătorilor. După stabilirea identității acestuia, i s-au aplicat măsurile legale, conform legislației. Menționăm că, persoana mima dizabilități locomotorii”, au transmis reprezentanții Poliției Locale Iași.

În ultimele săptămâni au fost depistați mai mulți bărbați din Republica Moldova care cerșeau pe străzile din Iași. Sumele de bani cu care sunt prinși cerșetorii sunt confiscate de oamenii legii și se aplică o amendă de până la 500 de lei. Totuși, nici cetățenii nu trebuie să mai încurajeze cerșetoria, tocmai de asta apar astfel de cazuri.

Citește și: De la prinț la cerșetor, declinul unuia dintre cei mai bogați oameni din România! Cine l-a adus la sapă de lemn pe Irinel Columbeanu. „Cred că l-am deranjat foarte tare”

„Polițiștii locali au în vizor, zilnic, cerșetoria în municipiul Iași și desfășoară activități de descurajare și combatere. Sunt măsuri legale de sancționare contravențională și confiscarea sumelor de bani depistate asupra lor și care provin din cerșetorie.

În special în cazul celor care sunt apți de muncă și nu au niciun handicap fizic sau de altă natură. Este deja al treilea caz când un cetățean din Republica Moldova este depistat și mai există un ucrainean până acum. Sperăm ca urmare a acestor măsuri să nu-i mai întâlnim la cerșit. În acest caz s-a aplicat sancțiune de până la 500 de lei și s-au confiscat 1.003 lei. Îndemnul pe care-l facem noi către toți cetățenii este să nu mai încurajeze acest fenomen”, a transmis Liviu Zanfirescu, șeful Poliției Locale din Iași citat de BZI.ro.

DailyBusiness
ANPC continuă controalele! Este ILEGAL!
Spynews
Breaking news! Alina Petre a obținut un ordin de protecție pentru 5 zile împotriva celui de care s-a despărțit, dar care îi este încă soț. Vedeta se teme pentru viața ei
Bzi.ro
Dan Diaconescu aruncă bomba! „Silviu Prigoană a fost ucis?!“
Fanatik.ro
Acestea sunt zodiile care vor avea un decembrie ca în povești, de la început și până la sfârșit. Trei zodii devin favoritele astrelor
Capital.ro
UE a dat ordin. Devine interzis inclusiv în România din ianuarie 2025. Cetățenii vor fi obligați
Playtech.ro
Orașul din România acoperit de zăpadă la mijloc de noiembrie. Ninge fără oprire de....
DailyBusiness
Guvernul a promis! Strategia națională 2025-2035 ar elimina complet sărăcia energetică!
Adevarul
Un plan secret al Rusiei prevede dizolvarea Ucrainei și redefinirea ordinii mondiale
wowbiz.ro
Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22 de ani! Tânăra a fost găsită fără suflare în locuința familiei sale. Cei care au cunoscut-o sunt în stare de șoc
Spynews
Bianca Drăgușanu, primele declarații după ce poliția a fost chemată la domiciliul lui Gabi Bădălău. Vedeta a spus ce s-a întâmplat, de fapt, între ea și iubitul ei
Spynews
Fostul iubit al Adrianei Bahmuțeanu spune că vedeta este amenințată. Declarațiile făcute de George Restivan la mai bine de o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană 
Evz.ro
Decizie pentru toți angajații din România. Guvernul a publicat deja procedura
Ego.ro
Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață
Prosport.ro
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
kanald.ro
Ninsorile au făcut ravagii în România! În ce județe sunt blocate șoselele și căile ferate
Cancan.ro
Ce a putut să pățească Gabriela Lucuțar la înmormântarea unui adolescent de 16 ani: 'S-a oprit slujba! Așa ceva n-am văzut niciodată'
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Statul îți IA BANII. Românii n-au dreptul la ei, deși i-au câștigat corect. Nu poți contesta
StirileBZI
Cu cât vor creşte pensiile de la 1 ianuarie 2025: Ce anunţ a făcut Simona Bucura-Oprescu
Prosport.ro
FOTO. Jaqueline Cristian, imagini fabuloase în costum de baie
stirilekanald.ro
De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale
substantial.ro
Incident în Capitală: Doi nevăzători agresați în biserică pentru că au intrat cu câinele ghid
MediaFlux
Putin se RĂZBUNĂ! RACHETA rușilor care a SPERIAT țările NATO
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Ciolacu a descoperit secretele covrigilor de Buzău: din a câta încercare i-a ieșit?