Un clujean disponibilizat de la Nokia şi Mechel cere să fie EUTANASIAT

Un bărbat de 58 de ani din Turda, care a fost disponibilizat de la fabrica Nokia şi de la Mechel Service Câmpia Turzii, solicită mai multor instituţii să fie eutanasiat de ziua lui, în 31 iulie, întrucât nu mai are niciun venit după terminarea perioadei de şomaj şi nici nu şi-a găsit un loc de muncă.
Iulian Tudor
16 iul. 2013, 10:45
Un clujean disponibilizat de la Nokia şi Mechel cere să fie EUTANASIAT

Mircea Florea din Turda a declarat, marţi, că este nevoit să „implore” eutanasierea „din disperare”, pentru că a rămas fără nicio formă de venit.

Sunt disperat, nu am nicio formă de venit şi cred că eutanasierea ar fi soluţia în cazul meu. Am trimis o scrisoare deschisă la Guvern, la Preşedinţie, la Parlament, prin care am implorat să fiu eutanasiat de ziua mea, în 31 iulie. Nu vreau să ajung să mi se taie gazul, apa, curentul, iar din cauza mea să sufere şi ceilalţi locatari din bloc. Am fost foarte optimist până acum, tot am sperat că se va rezolva ceva, că voi găsi un loc de muncă, dar degeaba. Mai am trei ani până la pensie, dar nu mă angajează nimeni la 58 de ani”, a spus Florea, potrivit Mediafax.

Potrivit scrisorii trimise instituţiilor statului, Mircea Florea a cerut ca eutanasierea să îi fie făcută „cadou” de ziua sa.

„Implor organele statului român să-mi ofere un cadou pe care îl doresc cu ardoare, şi anume eutanasierea. Această scrisoare deschisă este un ultim ţipăt de disperare, întrucât la 12 iunie 2012 mi-am pierdut locul de muncă avut la Mechel Service Câmpia Turzii şi până în acest moment, terminând şi perioada de şomaj, nu am reuşit să îmi găsesc un alt loc de muncă. Părăsit de familie (pentru acest motiv) şi fără niciun venit, singur singurel fiind, nu văd nicio alternativă de supravieţuire, aceasta fiind o a doua undă de seism din viaţa mea, care a durat din 2006 până în 2012. Negăsirea unui loc de muncă se datorează în primul rând vârstei. Nu mai pot îndura discriminările şi marginalizările la care sunt supus, discriminări la care cei în drept nu vor să se implice”, a spus Florea.

El s-a declarat convins că solicitarea de eutanasiere nu îi va fi aprobată, motiv pentru care, începând din 31 iulie, va intra în greva foamei, la locuinţa sa din Turda.

„Până la urmă, greva foamei mă va duce tot la moartea pe care acum mi-o doresc mult. Am decis ca greva foamei să o fac la domiciliul meu, căci, singur fiind, atunci când rezistenţa organismului cedează, nu există nimeni care să mă ducă şi să mă aducă dintr-un loc public, aşa că prefer să îmi dau duhul în locuinţa mea”, a mai spus Mircea Florea în scrisoarea deschisă.

El a menţionat că a fost angajat la Nokia şi la Mechel Service din Câmpia Turzii, dar a fost disponibilizat de la ambele societăţi.

„Am tot încercat să mă angajez, dar nimeni nu mă primeşte şi invocă faptul că sunt prea bătrân. Eu le-am spus că nu sunt pretenţios, nu fug de muncă, am lucrat de-a lungul anilor ca agent comercial, lăcătuş mecanic, tehnician, operator calculator, gestionar depozit”, a explicat Mircea Florea.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Patru zodii care pot da lovitura până pe 29 iulie. Răsare soarele pe strada lor
Capital.ro
Ordin UE pentru românii cu cont la bancă. Decizia valabilă din 17 iulie pentru cine transferă bani
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Cei mai bine plătiți angajați de la stat. Și nici nu sunt amenințați de șomaj
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
CALVARUL prin care a trecut dentista din Brăila, înainte să moară. Detalii șocante din anchetă. Cum a vrut să se protejeze, dar nu a reușit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Se dă ordin în România. Obligatoriu pentru proprietarii de bloc cu centrale termice
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Joe Biden reevaluează candidatura dacă apar probleme medicale, în contextul presiunilor din partid
MediaFlux
Vești bune pentru locatarii de la bloc. Vor plăti mai puțin la întreținere
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'