Un colonel rus a fost ucis în zona Herson după un atac al ucrainenilor cu sisteme HIMARS, noul coşmar al ruşilor

Președintele Administrației Militare Regionale Odesa, Serghei Bratciuk, a anunțat moartea a 150 de militari ruși, inclusiv un general și cinci ofițeri, între care patru colonei, după ce Forțele Armate ale Ucrainei au lovit duminică punctul de comandă din regiunea ocupată Herson.
Filip Stan
12 iul. 2022, 21:36
Un colonel rus a fost ucis în zona Herson după un atac al ucrainenilor cu sisteme HIMARS, noul coşmar al ruşilor

Presa federală rusă a trecut sub tăcere incidentul din Herson, însă informațiile despre moartea sa au fost publicate de publicația locală Bloknot Volgograd. Colonelul Gorobeț a condus Divizia a 20-a motorizată pușcași din Volgograd.

„După ce rachetele HIMARS au lovit sediul din regiunea Herson, șeful de stat major al Corpului 22 de Armată al Forțelor Armate RF (unitatea militară 73954, Simferopol), generalul-maior Nasbulin, a murit. Colonelul Kens, al cărui deces am raportat ieri, a murit tot acolo.

Și, în afară de el, comandantul diviziei a 20-a de puști motorizate (unitatea militară 22220, Volgograd) colonelul Andrei Gorobeț, șeful departamentului operațional al sediului diviziei a 20-a motorizate, colonelul Koval, șeful artileriei diviziei a 20-a motorizate, colonelul Gordeev. În total, peste 150 de persoane au murit, inclusiv 5 ofițeri”, se arată în mesajul pe care Bratchuk l-a postat pe Telegram, potrivit Libertatea.

Data și circumstanțele morții ocupantului sunt ascunse. Presa rusă a scris doar că a fost lichidat în timpul unei „operațiuni speciale” pe teritoriul Ucrainei. De asemenea, s-a raportat că rămășițele sale au trebuit identificate cu ajutorul unui test ADN.

Potrivit datelor preliminare, Gorobeţ a fost lichidat atunci când artileria cu rachete HIMARS a lovit baza Forțelor Armate Ruse din regiunea Herson. Aproximativ 150 de ocupanți au fost eliminați, dintre care 5 erau ofițeri.

Forțele Armate ale Ucrainei atacă armata lui Putin în Novaia Kakhovka cu HIMARS – un depozit plin de rachete MLRS a fost distrus.

Citeşte şi: Rusia susţine că a ucis 21 de mercenari români în războiul din Ucraina. Răspunsul autorităţilor de la Bucureşti

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Fanatik.ro
Domnitorul român care a fost căsătorit cu propria mătușă. A avut 4 soții de-a lungul vieții
Capital.ro
Ungurii au făcut anunțul chiar în România. Ungaria vrea un acord istoric: Am întins mâna
Playtech.ro
Ce acte îți trebuie pentru a pleca în vacanță pe un vas de croazieră
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
S-au trimis ordine de încorporare. Sute de tineri, chemați în Armată
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cutremur vineri seara, în România! Ce magnitudine a avut seismul și unde s-a resimțit
Capital.ro
S-a dat ordin în România. Decizia se va aplica în curând. Ciolacu: Vor fi deduceri din impozit
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Rareș Bogdan Acuză pe Viktor Orban de Dublu Limbaj în Relația cu Uniunea Europeană
MediaFlux
TRUMP ÎNCEPE RĂZBOIUL dacă ajunge PREȘEDINTE: VA FI ȘTEARSĂ de pe HARTĂ
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!