Încă de la cea mai fragedă vârstă, Aidan Robinson a folosit diverse tipuri de proteze, pe care ajunsese să le întrebuinţeze cu mare abilitate, dar continua să fie nemulţumit întrcât sistemele erau prea rigide şi nu se adaptau perfect pe corpul său.
Departe de a se descuraja, copilul a creat, cu ajutorul unui specialist de la Autodesk Coby Unger, o proteză care să îl ajute să-şi amelioreze calitatea vieţi de zi cu zi. El a unit o piesă din plastic cu un conector fizic cu ajutorul căruia poate fixa şi controla diverse terminaţii, de la un suport cu care să ţină telecomanda de la televizor până la o mână realizată din piese de Lego. Acest lucru aduce şi o economie considerabilă, ţinând cont că o proteză performantă pentru adulţi costă cel puţin 15.000 de dolari. Cele pentru copii pornesc de la 5.500 de dolari, dar trebuie schimbate odată cu vârsta.
Marea calitate a protezei constă flexibilitatea ei. Potrivit Agerpres, ea este adaptabilă pentru o mare varietate de activităţi, asigurând astfel băiatului o mai mare autonomie şi cel mai mare avantaj al său constă în faptul că se poate regla şi nu trebuie schimbată pe măsură de purtătorul său creşte.
Invenţia lui Aidan Robinson a trezit interesul unor producători de proteze din SUA, ţară în care, anual, unul din 2.000 de copii se naşte fără o parte a braţelor sau mâinilor.