Un cuplu de pensionari, croazieră de trei ani și jumătate în jurul lumii: „Am vândut majoritatea lucrurilor”

Un cuplu de pensionari, croazieră de trei ani și jumătate în jurul lumii. Grace și Jerry Grady, cu vârste peste 70 de ani, se numără printre cei aproximativ 800 de pasageri care vor vizita șapte continente. Itinerarul este conceput pentru a surprinde anotimpurile de primăvară și vară în toate locurile.
Alina Costache
30 mai 2024, 19:36
Un cuplu de pensionari, croazieră de trei ani și jumătate în jurul lumii:
Un cuplu de pensionari, croazieră de trei ani și jumătate în jurul lumi

Un cuplu de pensionari, croazieră de trei ani și jumătate în jurul lumii. Familia Grady s-a mutat înapoi în țara natală a lui Grace, Sicilia, în urmă cu doi ani, și au locuit într-o proprietate închiriată, asta după ce și-au vândut casa din Statele Unite.

În cele din urmă, am vândut majoritatea lucrurilor noastre prietenilor. Am purtat aceleași haine în fiecare zi și le-am spălat de mână în fiecare seară. Nu este mai scump decât a trăi pe uscat. Nu ai facturi, cheltuieli, asigurări etc. De asemenea, este mult mai ușor să călătorești în acest mod decât să încerci să rezervi separat călătorii și zboruri”, spune Grace, potrvit Euronews.ro.

Citește și: Care este singurul cuvânt pe care pasagerii nu au voie să îl spună pe vasul de croazieră

Un cuplu de pensionari, croazieră de trei ani și jumătate în jurul lumii

Croaziera este surprinzător de accesibilă. Cea mai scumpă închiriere anuală – o cabină exterioară cu balcon – costă aproximativ 72.635 de dolari (66.960 de euro) pe an. Pe megayacht-ul rezidențial The World, prețurile încep de la 2 milioane de dolari (1,84 milioane de euro) pe an și ajung până la 15 milioane de dolari (13,8 milioane de euro).

Pe Villa Vie Odyssey, pasagerii plătesc 89 de dolari (82 de euro) de persoană pe zi pentru o cabină interioară, 119 dolari (109 euro) pentru cabine exterioare și 199 de dolari (183 de euro) pentru cele cu balcon.

Pentru această sumă, oaspeții beneficiază de mâncare și băuturi răcoritoare nelimitate, plus băuturi alcoolice la cină. Există Wi-Fi gratuit și controale medicale (excluzând medicamentele și procedurile).

Serviciul de cameră 24/7, curățenia săptămânală și serviciul de spălătorie de două ori pe săptămână sunt toate incluse în preț. După cum văd lucrurile, familia Grady cheltuiește la fel de mult ca și cum ar locui într-o casă pe uscat, dar în același timp au ocazia să călătorească în jurul lumii.

Nu-mi pot imagina să trebuiască să facem și să desfacem valizele după fiecare călătorie individuală. A fost întotdeauna un vis de-al meu să văd lumea. Vreau să începem această aventură. Suntem vagabonzi, am călătorit mult. Nu îmi fac griji pentru nimic.”, spune Jerry.

Intenția lor este să rămână pe mare timp de trei ani și jumătate, dar, dacă se răzgândesc, programul este flexibil. Funcționează pe bază de plată pe măsură ce mergi, cu un itinerar împărțit în 16 segmente care variază de la 35 la 120 de zile fiecare.

Pasagerii plătesc un depozit în avans, iar restul sumei cu 30 de zile înainte de fiecare segment. Dacă doresc să părăsească nava în orice moment, trebuie să anunțe cu cel puțin șase luni înainte de noul segment pentru a primi o rambursare completă. De asemenea, se pot întoarce pe navă oricând doresc.

Nava are opt punți, o promenadă înconjurătoare și o piscină. Rezidenții pot alege între trei restaurante și cinci baruri. Timpul liber poate fi petrecut la spa, centrul de fitness, „centrul culinar interactiv” sau în bibliotecă. Pe parcursul călătoriei, prietenii și rudele pot veni în vizită.

Aceștia pot avea propria cabină pentru 33 de dolari pe persoană pe zi, pentru o perioadă de până la două săptămâni. „Toate cele trei fiice ale noastre au studiat deja itinerarul și s-au gândit când ne pot vizita,” spune Jerry.

Spynews
Știrile Antena Stars. Ce spune Ilie Năstase despre presupusa despărțire dintre el și Ioana Năstase! Mai formează sau nu un cuplu: ”E păcat că...” / VIDEO
Bzi.ro
Lovitură dată de ProTV! Gina Pistol va prezenta MasterChef!
Fanatik.ro
Cum arată gara SF din Germania. Foarte mulți români lucrează aici. Așa putea să fie și Gara de Nord din București
Capital.ro
Decizie pentru românii cu permis de conducere. Statul schimbă legea. Se întâmplă chiar a doua zi
Playtech.ro
SCANDAL! Loredana Groza s-a făcut de RÂS! Imaginile ȘOC pe care le vrea ȘTERSE urgent
DailyBusiness
Ce se întâmplă cu taxele pe case și apartamente în 2025? Modificările pregătite de Ministerul de Finanțe
Adevarul
EXCLUSIV Dovezile bombei ecologice de la un depozit de deșeuri din Argeș: pârâu poluat și niveluri de amoniu depășite de peste 800 de ori
Spynews
Pedeapsă mai mare pentru tânăra care și-a ucis cea mai bună prietenă și i-a abandonat trupul într-un parc, sub o bancă. Decizia Curţii de Apel Constanţa
Spynews
Laurențiu Reghecampf ar fi deranjat că Anamaria Prodan ar locui cu Ronald Gavril în casa familiei, în care el ar fi proprietar: ”Să stea copilul” / VIDEO
Evz.ro
Transportatorii au luat foc. Traficul cu probleme îi scoate din minți
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
Claudia Pătrășcanu, dezvăluiri despre vacanța cu Gabi Bădălău în Paris: 'Am fost cu iubirile mele!' 😲
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Când vor avea loc alegerile parlamentare și prezidențiale. Coaliția a anunțat datele
Capital.ro
Amendă de 5.000 de lei. Este interzis prin lege. Șoferii vor fi filmați
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așaa arată tânăra care primește orice dorește
stirilekanald.ro
„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a
substantial.ro
Rudele primarului fugar Cătălin Cherecheș condamnate la închisoare cu suspendare pentru tentativa de mituire a unei judecătoare
MediaFlux
JOE BIDEN, anunț privind RETRAGEREA! CUTREMUR în SUA
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!