Asiguratorii estimează pierderi economice de aproximativ 10 miliarde de euro în cazul unui cutremur major. Cea mai afectată zonă ar fi cea de sud, în special Capitala.
Numai la nivelul Bucureştiului pierderile de vieţi oameneşti s-ar ridica la nivelul sutelor din cauza densităţii foarte mari a clădirilor, dar şi a faptului că în Capitală sunt cele mai multe clădiri cu grad ridicat de vulnerabile.
„Cele mai afectate vor fi locuinţele, în special clădirile vechi care nu au fost reabilitate şi clădirle noi care nu s-au construit sub anumite norme foarte stricte. Din cauza concentraţiei mare de locuinţe, Capitala ar fi cea mai afectată„, a declarat Bogdan Andriescu, preşedintele Uniunii Naţionale a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România.
CITEŞTE ŞI CUTREMURE succesive în Vrancea: trei seisme în mai puţin de 24 de ore
„Chiar dacă nu ştim exact când va veni următorul cutremur, trebuie să fim pregătiţi în permanenţă, ăsta-i adevărul. Se ştie că putem avea astfel de cutremure mari oricând în viitorul apropiat„, a susţinut Mircea Radulian, directorul Institutului Naţional pentru Fizica Pământului, la România TV.