După ce a ieşit din închisoare, Harbinder Singh Rana s-a „reinventat”, transformându-se într-un „stâlp” al comunităţii. La extravaganta procesiune pe Tamisa, care a dat tonul evenimentelor prilejuite de împlinirea a 60 de ani de la urcarea pe tron a Reginei Elisabeta – Jubileul de Diamant -, Rana s-a aflat chiar în barja regală care a deschis procesiunea a o mie de ambarcaţiuni pe Tamisa, venind în contact cu aproape toţi membrii familiei regale britanice: prinţul consort Filip, prinţul Charles, Camilla, prinţul William şi ducesa de Cambridge, Catherine (Kate) Middleton şi cu prinţul Harry, scrie Daily Mail.
Rana, fost consultant în management, care este membru al unei o societăţi caritabile pentru comunitatea anglo-sikh – un grup care promovează cultura Sikh în Marea Britanie, fusese invitat de către prinţul Charles să participe la festivităţile aniversare regale, în calitatea lui de reprezentant al societăţii de caritate. Dar surse de la Palatul Buckingham au dezvăluit că prinţul Charles nu a avut habar de trecutul de delincvent al lui Rana când i-a lansat invitaţia la Jubileu.
Rana, în schimb, a fost bucuros de invitaţie. Aceasta i-a oferit un foarte bun prilej de a mai şterge din urmele ruşinoase ale trecutului. El intrase în legătură cu unii membri ai personalului regal, inclusiv cu cei care trimiseseră invitaţiile speciale şi care nu ştiau la rândul lor de trecutul lui Rana.
„Eu am spus clar că nu reprezint comunitatea Sikh, ci am fost acolo pentru că eram foarte încântat că am fost invitat”, a declarat fostul delincvent, care nu a îndrăznit, totuşi, să se apropie de regină şi să stea de vorbă cu ea, chiar dacă s-a aflat la doi paşi de suverană.
După aceste dezvăluiri ale presei, s-a pus din nou întrebarea ce se întâmplă cu cei care asigură securitatea familiei regale şi care trebuie să fie extrem de vigilenţi cu toţi cei care vin în compania membrilor acesteia şi cu tot ce mişcă în jurul lor. Nu de puţine ori, au fost semnalate diferite incidente care au compromis securitatea familiei regale, unele fiind puse la cale chiar de jurnalişti, pentru a atrage atenţia Casei Regale britanice asupra unor pericole la care ar putea fi expusă în absenţa unui aparat de securitate şi protecţie vigilent şi eficient.