Un depozit din Voluntari a fost mistuit de flăcări. Focul stins după 8 ore VIDEO

Un incendiu puternic a izbucnit sâmbătă lângă Bucureşti. Peste 16 autospeciale de pompieri au intervenit pentru stingerea focului care a cuprins un depozit de textile din Voluntari şi o clădire de birouri, informează România TV. Pompierii s-au luptat cu focul câteva ore, iar mai mulţi locuitori speriaţi de flăcările şi fumul puternic au început să-şi scoată bunurile din case. Un pompier şi un bărbat, aflaţi la locul incendiului, au avut nevoie de îngrijiri medicale. Clădirea depozita haine şi încălţăminte de cauciuc, materiale care au înteţit incendiul.
Romania TV
07 iul. 2012, 14:03
Un depozit din Voluntari a fost mistuit de flăcări. Focul stins după 8 ore VIDEO

Incendiul de la depozitul din Voluntari a fost stins după opt ore de pompieri, primele investigaţii relevând faptul că patronii spaţiului nu deţineau autorizaţii, iar focul ar fi izbucnit de la instalaţia electrică. Clădirea depozita încălţăminte de cauciuc şi haine, materiale care au înteţit incendiul.

UPDATE 23.00 Focul este ţinut sub control. Pompierii încearcă să stingă incendiul de aproape şapte ore şi susţin că proprietarii depozitului nu aveau contract încheiat cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi astfel, vor fi nevoiţi să achite intervenţia.

UPDATE 20.20 „Am ajuns cam la jumătate de oră. Am ajuns cât se poate de repede. Înţeleg şi nemulţumirea celor care au pagube, dar din informaţiile primite, nu aveau acel contract de asistenta. Am înţeles că ar fi izbucnit din cauza unui scurtcircuit, e doar o supoziţie. Am fost acuzaţi că suntem vinovaţi noi. Primarul nu e cel care eliberează autorizaţii de construcţii. Ele sunt eliberate de specialiştii in urbanism. Specialiştii de la ISU, cei din cadrul primariei vor face o analiza după ce vor stinge incendiul”, a spus Florentin Pandele, primar Voluntari.

UPDATE 20.00 Pompierii au mai întâmpinat o problemă: singura sursă de apă pentru alimentare se afla la aproape 1 kilometru depărtare. Hala unde a izbucnit incendiul se întinde pe o suprafaţă de aproape 2.000 de metri pătraţi şi a fost distrusă în totalitate.

„Este necesar o cantitate foarte mare de apă şi în apropiere nu au sursă. Maşinile vin încontinuu pentru că sursa de apă şi alimentarea împotriva incendiului să fie neîntreruptă. E important să salvezi ce se poate, dar important e ca incendiul să nu se mai extindă”, a declarat Aurel Udor, fost şef ISU Bucureşti.

UPDATE 19.05 – Un pompier, aflat la incendiul de la depozitul din Voluntari, a suferit o criză de tahicardie, iar un bărbat a fost luat de o ambulanţă şi dus la spital, fiind suspectat de infarct, potrivit Mediafax.

Pompierul are 28 de ani, el primind îngrijiri medicale pentru o criză de tarhicardie, în timp ce bărbatul, un cetăţean arab, de 44 de ani, a fost dus la Spitalul „CC Iliescu” Fundeni, fiind suspectat de a fi suferit un infarct.

Pompierii încearcă de peste două ore şi jumătate să localizeze incendiul de la depozitul de textile din Voluntari, din păcate staţiile de umplere cu apă a autospecialelor se află la distanţă mare.

Şaisprezece autospeciale ale pompierilor sunt angrenate în operaţiunea de stingere a incendiului.

UPDATE 18.41. Incendiul s-a extins şi la clădirea de birouri, informează România TV.

Incendiul a fost anunţat la serviciul unic de urgenţă 112 sămbătă, la ora 16.30, fiind trimise peste 11 maşini de pompieri din Voluntari şi de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti şi Ilfov.

Hala cuprinsă de flăcări are o lungime de aproximativ 50 de metri pătraţi, pompierii încercând să izoleze focul şi să evite extinderea lui.

„Incendiul se întinde pe o suprafaţă de aproape o mie de metri pătraţi. Este vorba de un număr foarte mare de pompieri cu un total de 11 autospeciale. În apropiere este şi o clădire de birouri. Este un incendiu foarte puternic. Din primele informaţii nu sunt victime. Incendiu se desfăşoară cu o degajare foarte mare de fum. Este şi o maşină pentru descarcerare, în caz de nevoie”, a declarat Simion Petruş, ISU Bucureşti.

Sunt câteva case la 30-40 de metri de focarul de incendiu, printre care şi o moschee.

Spynews
ADN-ul principalului suspect a fost găsit pe corpul Marinei, femeia ucisă în Brăila. Bărbatul i-ar fi mințit pe anchetatori
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Horoscop zilnic pentru luni, 22 iulie 2024. Oportunități pentru nativul Fecioară
Capital.ro
Mașinile care au interzis. Au interdicție. A intra intrat în vigoare de pe 18 iulie 2024
Playtech.ro
Țeapa pe care și-a luat-o un român într-o benzinărie din Grecia: Aveți mare grijă, verificați pompa
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Gropile săpate în nisipul de pe plaje se pot dovedi mortale. Cazul care a șocat opinia publică din SUA
Spynews
Ilie Pălie și Foca. Ce reprezintă cele două sărbători care vin după Sfântul Ilie
Spynews
”Noi nu suntem criminali”. Mama bărbatului suspectat că a ucis-o pe Marina din Brăila își apără fiul! Femeia spune că cei doi se cunoșteau
Evz.ro
Drum de mare viteză în România. Traseul pornește din București
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
DEZVĂLUIRI NOI | Ce au descoperit legiștii sub unghiile Marinei, dentista din Brăila. Cât ar fi plătit suspectul pentru serviciile ei
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Dentista din Brăila a fost ucisă în 33 de secunde! Principalul suspect a fost reținut pentru 24 de ore
Capital.ro
Suspendare permis auto, 30 de zile. Este ilegal în sensul giratoriu, chiar dacă ești singur pe șosea
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Kamala Harris anunță că va candida pentru nominalizarea prezidențială democrată
MediaFlux
Se MODIFICĂ VÂRSTA de PENSIONARE! Simona Bucura Oprescu a anunțat EXACT
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'